Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Baas BBQ

Makro: baas bbq

Winnaar BAAS Makro BBQ 2017: Roy Hoogmoet uit Breda

Op zaterdag 10 juni, vond de landelijke barbecue finale onder ondernemers plaats bij Makro in Vianen. Maar liefst 17 winnaars van regionale wedstrijden streden om de landelijke titel Makro Baas BBQ 2017. Een deskundige jury met onder meer topchef Jeroen Robberegt en barbecue specialist René Ausema riep unaniem Roy Hoogmoet tot winnaar uit.

Alles stond zaterdag bij Makro Vianen in het teken van barbecue. Voor de ingang van de vestiging was een groot terrein ingericht voor deze landelijke eindstrijd. De 17 deelnemers afkomstig uit alle delen van het land gingen in ronde 1 in twee poules van start. De opdracht was een stuk vlees met behulp van kruiden en groenten van de Makro zo goed mogelijk te bereiden en op een mooie en verrassende manier op te dienen.

De jury koos 6 deelnemers die doorgingen naar de finaleronde. Daarin ontvingen zij een super mystery-box met vlees, vis en schaal- en schelpdieren. De 6 finalisten hadden anderhalf uur de tijd om heerlijke barbecue gerechten te bereiden. Jurylid Jeroen Robberegt prees het niveau van de deelnemers: "de deelnemers hadden veel ingrediënten in korte tijd te verwerken, dan moet je echt weten wat je doet en goed kunnen barbecueën".

Uiteindelijk won Roy Hoogmoet, die zich een jaar lang Makro Baas BBQ mag noemen. Hij ontving als hoofdprijs een volledige Weber barbecue set.

Makro gaat jaarlijks deze barbecue battle onder haar klanten organiseren. "Makro en barbecue horen bij elkaar", aldus Jerome Briens directeur Inkoop Makro. "Wij hebben met ons vlees- en visassortiment en onze uitgebreide keuze aan barbecue apparatuur alles in huis om een geslaagde barbecue te organiseren."

Winnaar