Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Dennis Huwaë

baas-bbq-recept-afl8-dennis-huwae

      OPNAMES & AFLEVERINGEN      


baas-bbq-uitgelicht-chef-afl8-dennis-huwae

Dennis Huwaë

baas-bbq-uitgelicht-afl8-dennis-huwae

Restaurant Daalder

$name

MIRAL EEND

Het inspiratie recept van de chef is in de week na de uitzending en verkrijgbaar in ons Foodcourt. Heb je het gemist? In de week na de herhaling is het recept weer verkrijgbaar.

baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-8-1

Voor de Eend:

Maak de eend schoon zonder de poten. En hang haar in de koelkast voor 4/5 dagen zodat zij mooi in kan drogen. Dit omdat de smaak van de eend intenser wordt. Bak de eend goud bruin tot mooi krokant en maak af in de keramische barbecue. Kern tempratuur 40/41 graden laat vervolgens 10/15 min rusten.



baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-8-2

Spinazie crème :

Spinazie goed wassen i.v.m. zand. Bakken met sjalot en klein beetje knoflook breng gelijk op smaak. Zorg wel dat alle vocht uit gezeefd wordt anders wordt de crème te nat. Draai helemaal glad in de thermoblender. Vervolgens invriezen tot bevroren. Daarna een mooie crème van draaien. .



baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-8-3

Rode bieten crème:

Kook de rode biet tot gaar en draai vervolgens helemaal glad in de thermoblender, breng op smaak met Balsamico en zout.



baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-8-4

Gele biet & rode biet:

De bieten poffen in de oven, onder grof zeezout, 220 graden, 1,5 uur, afhankelijk van de grote. (Dit is voor grote bieten). Steek daarna uit in mooie cirkels. Gebruik een kleine steekring. Verwarm in gereduceerd bieten sap en voor de gele bieten in jus d’orange reductie.



baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-8-5

Groitte Jus :

70% bieten jus 30% griotte coeli Gebruik Xantana of een vergelijkbaar bindmiddel om de juiste dikte te genereren.

Eenden jus infuseren met steranijs.



Garnituur:


- Lavas olie
- Rode grapefruit
- Bieten kiemen
- Lavas cress
- Coriander cress



$name
$name