Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Jermain de Rozario

Unknown-19c

      OPNAMES & AFLEVERINGEN      


jermain-de-rozario

Jermain de Rozario

Unknown-8

Restaurant De Rozario

$name

POMPOEN MET LANGOUSTINE

Het inspiratie recept van de chef is in de week na de uitzending en verkrijgbaar in ons Foodcourt. Heb je het gemist? In de week na de herhaling is het recept weer verkrijgbaar.

Unknown-13

Strandkrabben jus:

- 400 gr strandkrabben
- 1 liter kokosmelk
- 1 sjalot
- 1 knoflook
- 1 rode peper
- 1 citroengras
- 4 cm gember
- 1 limoenblad

Leg de strandkrabben in een slede en doe daar de look, sjalot, rode peper, gember, citroengras en limoenblad bij. Laat de strandkrabben mooi kleuren en doe ze daarna in een pan en stamp ze helemaal fijn. Voeg anderhalve liter water toe en laat de strandkrabben 30 minuten koken, zeef alles en zet de bouillon weer op het vuur, voeg nu de kokosmelk toe. Laat het geheel reduceren op laag vuur tot de gewenste dikte, breng op smaak met zout en evt peper.



Unknown-14

Emulsie van yoghurt & vadouvan:

- 100 gr Griekse yoghurt
- 80 gr eiwit
- 20 sushi azijn
- 300 ml zonnebloemolie
- 100 gr vadouvan

Pak een maatbeker van 1 liter en doe alle ingrediënten daarin, meng het geheel met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout.



Unknown-15

Toffee van pompoen:

- Onderkant van 1 flespompoen
- 1 ster anijs
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 5 gr kerrie
- 5 gr kurkuma
- 50 gr bruine basterd suiker

Snijd de pompoen in gelijke stukken en doe deze in een slede, myoteer de kerrie & kurkuma en voeg knoflook, sjalot en ster anijs. Dek alles af met aluminiumfolie en zet deze in een oven voorverwarmd op 180 graden tot de pompoen zacht is, haal de aluminiumfolie eraf en doe de slede terug in de oven voor 30 min en schep het geheel om de 10 m minuten om. Draai de toffee glad in een blender.



Unknown-16

Vinaigrette van soja:

- 2 sjalot
- 1 teen knoflook
- 120 ml sushi azijn
- 100 ml soja
- 50 ml sake
- 300 zonnebloemolie
- 1 sereh
- 1 ster anijs
- 1/2 limoen

Snipper de sjalot en fruit deze aan in een kleine steelpan voeg de knoflook, sereh, ster anijs en limoen toe blus het geheel af met de sushi azijn, sake en soja en laat deze op laag vuur trekken, laat het mengsel afkoelen en voeg de zonnebloemolie toe.



Unknown-17

Zoet zuur:

- 200 ml natuur azijn
- 130 gr suiker
- 1 kaneelstok
- 1 ster anijs
- 5 gr karwijzaad

Doe alles in een steelpan en zet op middelhoog vuur, de azijn mag niet koken. Als de suiker is opgelost af laten koelen.



Unknown-18

Pompoen rondjes:


Gebruik de bovenkant van een flespompoen en snijd deze op de snijmachine op stand nummer 4 . Kook de quinoa gaar met wat zout. Pof de wilde rijst in zonnebloemolie.



$name
$name