Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Michael Wolf

baas-bbq-recept-afl3-michael-wolf

      OPNAMES & AFLEVERINGEN      


baas-bbq-uitgelicht-chef-afl3-michael-wolf

Michael Wolf

baas-bbq-uitgelicht-restaurant-afl3-michael-wolf

Atelier Wolf

$name

GEGRILDE GRIET MET SAUS VAN JONGE KNOFLOOK

Het inspiratie recept van de chef is in de week na de uitzending en verkrijgbaar in ons Foodcourt. Heb je het gemist? In de week na de herhaling is het recept weer verkrijgbaar.

baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-3-1

Griet:

- 1 hele griet
- 1 citroen
- grof zeezout

De griet moet worden gefileerd. De graten worden vervolgens geroosterd op de BBQ tot dat ze een goudbruine kleur hebben. Griet filet netjes bijsnijden en de midden graat verwijderen. Vervolgens mooi ruitje op de BBQ grillen en in de oven tot perfecte gaarheid brengen. Afmaken met citroensap en grof zeezout.



baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-3-2

Bloemkool:

- 1 bloemkool
- grof zeezout
- 1 sjalot
- sushi azijn
- boter
- 1 bosje bieslook

½ bloemkool afraspen met een dunschiller. Er ontstaat nu een fijne structuur ongeveer even fijn als couscous. Andere ½ bloemkool in kleine roosjes snijden en 1 minuut blancheren. Alle resten van de bloemkool klein snijden en aanzetten in ruim boter, zonder kleur. Zout toevoegen, dit om het vocht uit de bloemkool te trekken. Eventueel bij het garen van de bloemkool klein beetje water toevoegen om aanbranden te voorkomen. Als het allemaal gaar is door draaien en door een fijne zeef heen duwen. Sjalotje fijn snipperen en vacuümeren met sushi azijn. Bieslook fijn snijden.



baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-3-3

Bij het meegeven:

- geraspte bloemkool
- zoetzure sjalot
- bieslook
- olijfolie
- grof zeezout


De bloemkool “couscous” aanmaken met zoetzure sjalot, bieslook, olijfolie en zout. De bloemkool roosjes warm maken in de oven en daarna afbranden met de gasbranden. Op smaak brengen met olijfolie en grof zeezout



baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-3-4

Saus van jonge knoflook:

- 1 prei
- 100 gram jonge knoflook
- boter
- 5 takjes tijm
- grof zeezout
- 200 ml witte wijn
- 200 ml noilly prat
- 200 ml witte port
- 350 ml slagroom

Prei fijn snijden en wassen. Jonge knoflook snijden en aanzetten in een pan met boter. Gewassen prei toevoegen met de tijm. Dit goed aanzetten met minimale kleur. Zout toevoegen. Vervolgens afblussen met witte wijn, noilly prat en witte port. Dit geheel reduceren tot 1/3. Voeg de room toe en reduceer voor nog 5 minuten. Voeg de BBQ graten toe en haal de pan van het vuur. Laat de graten zo lang mogelijk meetrekken. Zeef de saus en brengen het eventueel om smaak met zout.

 

baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-3-5

Kokkels:

- 0,5 kg kokkels
- 200 ml witte wijn

Spoel de kokkels met water voor 10 minuten. Zet een droge pan op het vuur en laat deze flink heet worden. Giet het water van de kokkels. Doe de kokkels in de pan en blus af met witte wijn. Dek de pan af. Als de kokkels open gaan zijn ze gaar en moeten ze meteen worden gezeefd uit de pan.



$name
$name