Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Valentijn Bergers

baas-bbq-recept-afl6-valentijn-bergers

      OPNAMES & AFLEVERINGEN      


baas-bbq-uitgelicht-chef-afl6-valentijn-bergers

Valentijn Bergers

baas-bbq-uitgelicht-afl6-valentijn-bergers

The Lemon Tree

$name

CHICKENWINGS MET KIPPENLEVERCREME

Het inspiratie recept van de chef is in de week na de uitzending en verkrijgbaar in ons Foodcourt. Heb je het gemist? In de week na de herhaling is het recept weer verkrijgbaar.

baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-6-1

Kippenvleugels:

- 8 hele kippenvleugels

8 Hele kippenvleugels snijden tot je alleen de bovenstukjes over houd. 24uur gevacumeerd gekoeld bewaren in zout water (30 gram zout op een liter) Daarna afdrogen en vacumeren. 2 uur garen op 65 graden. Verwijder de botjes en terug koelen.



baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-6-2

Kippenlevercreme::

- 60 gram kippenlever 24uur in zout water wegleggen
(40 gram zout op een liter)
- 40 gram eendenlever
- Sjalotje
- Bieslook

Sjalotjes aanbakken met klein beetje knoflook. Kippenlever toevoegen en 30 seconden hard meebakken Eendenlever toevoegen en alles in Termomix doordraaien.



baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-6-3

Asperges:

Asperges door de midden snijden tot halves. Op de mandoline snijden tot dunne plakken Plakken insmeren met olijfolie


Saus:

- 2500 gram kippelvleugels
- 1500 gram kippenbotten
- 3 liter droge witte wijn

Zacht opzetten voor 8 uur. Filteren en reduceren. 3l droge witte wijn reduceren naar 600 ml. Saus is 1 deel wijn reduce en 1 deel jus

 

baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-6-4

Kippenhuidchips:

- 300 gram kippenhuid
- 300 gram saus (zie hierboven)
- 6 filets van ansjovis
- 50 tapioca meel


Huid en saus opzetten en 15 minuten door laten koken. Doordraaien in thermomix en tapiocameel toevoegen Terugkoelen. Uitsmeren en afbakken op 140 graden. Terugkoelen en doordraaien tot poeder.

 

baas-bbq-uitgelicht-recept-aflevering-6-5

Serving:

Kippenvleugels grillen op de BBQ. Asperges 10 seconden grillen op de BBQ. Kippenvleugels op het bord. Creme erover. Asperges erop. Poeder erover. Oost Indische kers erover om alles te verstoppen. Saus aan tafel inschenken



$name
$name