Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Horecava

banner-horecava

DOE HET GROOTS, DOE HET MAKRO

Makro pakte groots uit tijdens de Horecava. Zo verraste onze barista je met de lekkerste RIOBA koffies, maakte je kennis met ons gratis online platform DISH én genoot je in ons pop-up restaurant van een overheerlijke driegangenlunch mét bijpassende wijnen. Nog even sfeerproeven? Luister naar onze podcast.Podcast: Terugblik op Horecava 2020

In deze podcast blikken we terug op alle hoogtepunten van de beurs: digitaal platform DISH, het pop-up restaurant en de gastchefs.
$name

Schuif aan in ons pop-up restaurant

In het Makro pop-up restaurant geniet je van een voortreffelijke driegangenlunch mét bijpassende wijnen. Topchef Dennis Huwaë van Edel by Dennis kookt elke dag samen met een andere gastchef de sterren van de hemel. Reserveer nu jouw tafel bij je Makro contactpersoon.

Tijden

We serveren een driegangenlunch op de volgende tijdstippen:

  • 11.30 uur

  • 13.30 uur

  • 15.30 uur

 

$name
$name
$name
$name
$name

$name

Maak kennis met online platform DISH

Efficiënter werken, meer impact maken en betere resultaten boeken? DISH is hét digitale platform ontwikkeld voor en door de horeca. Met DISH krijg je toegang tot verschillende online diensten: van website tot reserveringstool en van mobiele app tot personeelsplanner. Een abonnement is gratis en beschikbaar voor alle horecaondernemers. Tijdens de Horecava vertellen we je graag meer over DISH.horecava-trendlab

Makro bij Funky Healthy TrendLab

Gasten worden steeds bewuster. Dat vraagt om meer variatie in de keuken! Koken met minder zout, suiker en de juiste hoeveelheid eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. En, op een manier die minder impact heeft op onze planeet.

Bij Funky Healthy staat koken op basis van bewuste nutriënten centraal. Tijdens de Horecava serveert het Funky Healthy TrendLab diverse heerlijke gerechten, waarbij rekening wordt gehouden met de gewenste efficiency en snelheid in de keuken. Makro-chef Bart Stork is de hele week aanwezig in het TrendLab om jou te inspireren om bewuster te koken.$name

Makro is partner van Michelin

Tijdens de Horecava vinden twee bijzondere Michelinevenementen plaats: het Bib Gourmand Galadiner op 12 januari en het Michelin Galadiner op 13 januari. Makro levert alle goederen voor deze galadiners en de uitreiking van de Michelinsterren, die samenvalt met het Michelin Galadiner. Na afloop van de uitreiking van de Michelinsterren overhandigt Makro bovendien persoonlijk alle ‘plaques’ aan de restaurants.

Michelin

Michelin is een onderscheiding voor restaurants met een zeer goede keuken. Restaurants ontvangen één, twee of drie sterren. Eén ster staat voor een uitstekende keuken in zijn categorie. Twee sterren staan voor een verfijnde keuken die een omweg waard is. En drie sterren voor een uitzonderlijke keuken die een reis waard is. Tijdens de Michelin Uitreiking op maandagochtend 13 januari wordt bekendgemaakt welke restaurants één of meerdere sterren ontvangen. Je kunt de uitreiking volgen via een live-stream op de Makro stand.

Bib Gourmand

Bib Gourmand is een onderscheiding voor restaurants met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Een driegangen keuzemenu mag bij Bib Gourmandrestaurants maximaal € 39,- kosten. Op 7 november 2019 is via een persbericht bekendgemaakt welke restaurants de onderscheiding hebben ontvangen.


horecava-cocktails

Heel veel inspiratie voor de cocktailkaart

In samenwerking met Diageo inspireren we je tijdens de Horecava met de lekkerste cocktailrecepten. Verrassend van smaak én eenvoudig te bereiden. Daarnaast is er aandacht voor de laatste trends, zoals cocktails met een lager alcoholpercentage en minder calorieën. Ketel One speelt hierop in met de verschillende varianten Ketel One Botanical. Een heerlijke basis voor jouw cocktails.
Bekijk onze Horeca brochures

Nog meer inspiratie? Bekijk dan onze brochures voor de horeca, waaronder de nieuwe Terras en Koken en Tafelen brochures.

Vlees brochure 2019
Vis brochure 2019
Terras brochure 2020
Koken en Tafelen brochure 2020


$name
horecava-koffie-beeld

Barista Jessica Tolboom schenkt tijdens de Horecava (h)eerlijke koffie gemaakt van de topkwaliteit koffiebonen van RIOBA. Espresso, espresso macchiato, americano, cappuccino, flat white, latte macchiato of toch liever thee? Hoe drink jij jouw kop?

Natuurlijk duurzaam

Makro wil met haar eigen merk RIOBA een bijdrage leveren aan betere leef- en werkomstandigheden voor koffie- en theeboeren, arbeiders en hun families. Daarom is alle RIOBA thee Fairtrade en alle koffie UTZ-gecertificeerd.

Als onderdeel van METRO, de duurzaamste retailer ter wereld, zijn wij heel trots dat onze RIOBA espressobonen, gemalen koffie en koffiepads in Nederland klimaatneutraal gegarandeerd gecertificeerd zijn. Dit betekent dat tijdens het productieproces de CO2-uitstoot wordt geminimaliseerd, door minder kunstmest te gebruiken, nieuwe boomaanplant en te kiezen voor groene energie. De resterende CO2-uitstoot compenseren we met de Climate Neutral Group. Hiermee investeren we onder andere in lokale CO2-reductieprojecten zoals biogas, cookstoves en windenergieoplossingen in de landen waar onze koffie wordt geproduceerd.

Kortom: met RIOBA serveer je jouw gasten (h)eerlijke koffie en thee met een rijke smaak!


RIOBA slow roast espressobonen

Wist je dat Makro haar RIOBA espressobonen selectief inkoopt, in landen zoals Brazilië, Peru, Mexico, Uganda en Honduras, die bekend staan om hun hoogwaardige koffie? We kiezen voor bonen van de beste kwaliteit, zonder breuk. Zo garanderen wij jou de lekkerste koffie!

Onze Nederlandse brander controleert de bonen en roostert ze extra lang – tussen de twaalf en achttien minuten. Door te roosteren in een trommelbrander, zonder direct contact met de hittebron, komen de bijzondere karaktereigenschappen van de bonen nóg beter tot hun recht. De natuurlijke suikers krijgen de tijd om zich te ontwikkelen waardoor de koffie gelijkmatig aan zoetheid, kracht en intensiteit wint. Daarnaast wordt beperkt gebruik gemaakt van bluswater voor het afkoelen van de koffie, hierdoor blijven de aanwezige aroma’s en smaak langer behouden.


Niets missen?

Wil jij niets missen van Makro op de Horecava? Volg ons op Instagram. Voor, tijdens en na de beurs doen we live verslag en nemen we je mee achter de schermen.

Beursinformatie

Horecava
www.horecava.nl
13 t/m 16 januari
RAI Amsterdam
Stand 07.250