Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Makro opent nieuw distributiecentrum

header-dc

Makro groeit verder met nieuw distributiecentrum

Makro is volop in beweging. In mei openen we ons nieuwe distributiecentrum in Tilburg. Met een oppervlak van 30.000 vierkante meter biedt dit volop mogelijkheden om de beschikbaarheid van artikelen in de keten te verbeteren, efficiënter te werken en ons assortiment te laten groeien voor de toekomst.

Wij willen onze klanten optimaal bedienen door te leveren volgens het principe ‘every product, every day’. Dat betekent dat onze artikelen altijd op voorraad zijn, maar ook dat er geen sprake is van grote overschotten. Om de beschikbaarheid van artikelen in de keten verder te verbeteren, willen we bijna 7000 artikelen toevoegen. Het huidige magazijn – met een oppervlak van circa 19.000 vierkante meter – is hier te klein voor.


Duurzaam en groeiruimte
Samen met onze logistiek dienstverlener ID-Logistics vonden we een nieuw distributiecentrum in Tilburg, niet ver van het bestaande pand. Met een vloeroppervlak van 27.000 vierkante meter en een ruime tussenvloer van 3000 vierkante meter kunnen we hier veel meer artikelen opslaan en ons assortiment laten groeien. Bovendien voldoet het energiezuinige magazijn aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid.

Nieuwe stap
In mei verhuizen we naar het nieuwe distributiecentrum. In de tweede helft van 2020 verhuizen vervolgens de nonfood-artikelen van ons distributiecentrum in Woerden naar Tilburg. Zo benutten we de ruimte maximaal en kunnen we nog efficiënter werken. Kortom: zo zorgen we er op een grootse manier voor dat je altijd vindt bij Makro waar je naar op zoek bent.