Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Biologische wijn

Header-lp-biologisch

Biologische wijn

Biologische en biodynamische wijnboeren geven extra liefde en aandacht aan hun wijnen met respect voor mens en natuur. Dat proef je terug in de wijnen. De wijnstokken worden sterker aangezien ze minder beschermd worden. Bovendien verbetert de kwaliteit van de druiven en de bodem aanzienlijk.

Behalve sulfiet voor de houdbaarheid, wordt er niets chemisch aan biologische wijn toegevoegd. Het maximaal toegestane sulfietgehalte voor biologische wijnen is lager dan bij reguliere wijnen. Ook worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt bij bio-wijnbouw.

Terug naar de Wijnpagina  


Logo bio

Groeiend in het schap en op het land

Je vindt bij ons steeds meer biologische wijnen in de schappen. Steeds meer wijnhuizen omarmen biologische wijnbouw. En terecht, want deze verantwoorde manier van wijn produceren loont. Niet alleen qua duurzaamheid, ook zijn er voor de wijnboeren aantrekkelijke economische regelingen.

Biologische wijnbouw is niet de makkelijkste weg om te bewandelen. Deze manier van verbouwen en produceren vergt meer aandacht, tijd en moeite. Ze weten waar ze het voor doen: wijn met verbazingwekkende mond- en neussensaties en een goed gevoel in het hart.

biotiful-merlot

Biotiful Merlot

Deze beauty van een niet-houtgelagerde Merlot loopt over van rijp, rood fruit met een hint van kruiden in mond en neus. Een uitbundige geur, een volle smaak met vriendelijke bite en een milde afdronk. Deze biologische rode wijn drink je het best op een temperatuur van 16-18°C.

Over het wijnhuis
102 wijnbouwers stonden in 1954 aan de grondslag van de coöperatie Jesús del Perdón in Manzanares in het noordoosten van Spanje. In 2000 fuseerde deze coöperatie met twee andere coöperaties in de regio, dat resulteerde in één grote coöperatie met 700 wijnbouwers en een totale productie van 25 miljoen kilo druiven.


chateau-beaubois

Chateau Beaubois

Een biologisch gecertificeerde Merlot , een mooie intense 'medium body' wijn. Intense wijn met aroma's van zwarte bessen, aardbei en kruiden. De smaak is delicaat en zacht.

Over het wijnhuis
De naam van het landgoed vindt zijn oorsprong in de Middeleeuwen. Monniken van de cisterciënzerabdij van Franquevaux merkten in de dertiende eeuw dat de bodem in een uitgestrekt bos van dennen en eiken een uitzonderlijke kwaliteit had. Ze kapten het bos om er wijngaarden en olijfbomen te planten. Ter nagedachtenis van het bos het gebied kreeg de naam Beaubois, prachtig bos.

Het landgoed wordt tegenwoordig gerund door de vierde generatie van wijnmakers, broer en zus François en Fanny. François wijdt zich aan het verzorgen van de wijnstokken, hij is altijd op zoek naar nieuwe technieken om de kwaliteit van de druiven die aan de basis van elke goede wijn te verbeteren. Fanny maakt de wijnen, handhaaft hoge normen en introduceert een bepaalde vrouwelijke stijl.


pure-rose

Pure rose

Koel met een mooie fruitige afdronk. Deze fruitige, aromatische en soepele rosé is geteeld op sterk kalkhoudende grond met veel rode klei. Producenten zijn de gebroeders Delhon, pioniers op biologisch gebied in deze regio.

Over het wijnhuis
Domaine Bassac ligt in de driehoek Béziers, Pézénas en Bédarieux en bestrijkt ca. 80 hectare met uiteenlopende bodemsoorten. De unieke diversiteit van de wijnstokken is afgestemd per terroir. Hierbij wordt gelet op klimaat, bodem en geografische situatie.

Het wijnhuis werkt met respect voor de natuur. Om de wijnstok in geheime harmonie met zijn bodem te laten groeien, kiezen ze voor organische cultivering van de wijngaarden. Het hele jaar door worden de wijnen met de grootste zorg behandeld om het bijzondere evenwicht te realiseren.


la-noria

La Noria

Deze lichtgele Sauvignon Blanc brengt een verrassende combinatie van rijp fruit, een goede frisheid en een lange afdronk. Je ervaart aroma's van rijp tropisch fruit en citrusvruchten.

Over het wijnhuis
Villa Noria, een biologisch wijnhuis met 43 hectare tussen de Middellandse Zee en de bergen, is het gevolg van passie, ethiek en waarden. In 2010 hebben vier jonge entrepreneurs Villa Noria opgericht. Hun voorouders waren landbouwers en wijnbouwers in verschillende regio’s van Frankrijk. De erfenis die zij hebben achtergelaten is de liefde en het respect voor de aarde.

Het jonge biologische wijnhuis zet zich in voor de bescherming van een prioriteit van drinkwater, behoud van het ecosysteem en het landschap. Het wijnhuis produceert elegante wijnen in perfecte harmonie met de natuur en de aarde.


purato-pinot-grigio

Purato Pinot Grigio

Makkelijke wijn met intense aroma's van citrus en tropisch fruit. Deze wijn maakt deel uit van een project waarin niet alleen de druiven biologisch worden geproduceerd maar ook alle gebruikte materialen duurzaam/gerecycled zijn.

Over het wijnhuis
Deze wijnboerderij, daterend uit 1697, is 50 hectare groot en is sinds 2000 in handen van Stefano en Marina Girelli en hun zakenpartner Massimo Maggio. Het is gelegen bij Vittoria, in het Zuiden van Sicilië. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden al jarenlang biologisch geteeld, maar drie jaar geleden heeft Santa Tresa besloten om dit officieel te laten registreren. Per oogst 2009 is alles dan ook officieel gecertificeerd als biologische wijn. De wijngaarden profiteren van een koele Zuidelijke zeebries die de hitte van het binnenland compenseert. De bodem is vruchtbaar vanwege de Etna.


purato-nero-davola

Purato Nero d’Avola

Buitengewoon rond en compleet, met een volledig natuurlijke en moeiteloze balans van tannines en zuurgraad, structuur en lengte. Smaken van rode bessen, zwart fruit en kruiden. Prachtige structuur, heeft nog zachte tannines en is zeer makkelijk drinkbaar.

Over het wijnhuis
Biologisch wijnhuis Feudo di Santa Tresa ligt aan de voet van de vulkaan Etna. De Nero D’Avola voelt zich prima thuis op deze vruchtbare grond van rode leem en kalksteen. De zeebries zorgt voor de nodige verkoeling tijdens de Siciliaanse temperaturen. ‘s Ochtends vroeg plukt men de druiven met de hand. Dan is het nog niet zo warm op het eiland en blijven de geplukte druiven lekker koel.

De wijnmaker heeft hier werkelijk alles op alles gezet om een verantwoorde wijn neer te zetten: de etiketten zijn van gerecycled papier, de inkt is afbreekbaar en ook de dozen en het glas zijn gerecycled. Bovendien is deze wijn ook geschikt voor veganisten.


la-cantina-pizzolato

La Cantina Pizzolato

Treviso is de regio voor de frisse, zacht mousserende Prosecco wijnen. Pizzolato is de pionier in deze regio Delicate. Delicate Prosecco zit bomvol fruit en karakter.

Over het wijnhuis
Het wijnhuis La Cantina Pizzolato is al meer dan vijf generaties actief in de agrarische sector. Het domein is gelegen iets ten noorden van Treviso in Veneto en is sinds 1991 biologisch gecertificeerd.

Hun filosofie: biologische wijnbouw draait om gedeelde kennis en diep respect voor het land. Deze filosofie betaalt zich uit in ongelooflijke kwaliteitswijnen. Naast traditie zet het wijnhuis ook de nieuwste technologieen in. Zo testen ze de velden met landbouwkundigen en evalueren ze hun nieuwe producten.


ycaro-viognier

Ycaro Viognier

Deze organisch geteelde Viognier uit de Valle Central maakt indruk vanaf de eerste slok. Met een indrukwekkende elegantie komen alle aroma’s samen tot één totale indruk. Een duidelijk herkenbare noot van sinaasappelbloesem en sinaasappels, perzik en citrusvruchten met mooie mineraliteit, heerlijk evenwichtige zuurgraad en een zeer aangename, lange nadronk.

Over het wijnhuis
Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en maakt kwaliteitswijnen uit eigen wijngaarden. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. Het wijnhuis heeft ontwikkeling en kwaliteitsverbetering hoog in het vaandel. In 1998 werd Emiliana Orgánico opgericht, een dochteronderneming die zich volledig richt op de productie van biologische wijnen.


diwald-gruner-veltliner

Diwald Gruner Veltliner

Een klassieke Oostenrijkse Grüner Veltliner met een frisse, fruitige smaak van citrus, rinse appels en subtiele kruidigheid met het kenmerkende pepertje voor deze druif. Een lichte en verfrissende droge witte wijn.

Over het wijnhuis
Het familiebedrijf Diwald wordt gerekend tot een van de pioniers van de Oostenrijkse biologische wijnbouw. Door de biologische filosofie van Hans Diwald worden de druiven zo gezond mogelijk binnengebracht voor vinificatie. Diwald beperkt het gebruik van sulfiet tot het absolute minimum.