Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Wijnspecialisten

Header-lp-wijnspecialisten

Deskundig advies

Soms is het moeilijk kiezen bij zo’n breed aanbod. Voor deskundige ondersteuning staan onze wijn­specialisten klaar. Zij helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste wijn voor elke gelegenheid.

 

Terug naar de Wijnpagina  Amsterdam

Esther van den Busken
& Lisette Liefting

Makro Amsterdam

"Volgt nog" 
Barendrecht

Martijn Wittenburg
Makro Barendrecht

"Frankrijk, het mooiste land ter wereld en biedt de grootste diversiteit in wijnen. Voor mijzelf komen de mooiste rode wijnen uit Bordeaux en de lekkerste witte wijnen uit de Bourgogne." 
Lees meer

Best

Jeroen Hagen
Makro Best

"Volgt nog"
Beverwijk

Kevin Leenards &
Daan Vanmassenhove

Makro Beverwijk

"Wat ik mooi vind van wijn is dat achter elke wijn weer een ander verhaal zit. Naast dat de wijn lekker moet zijn maakt juist een verhaal erachter het ook heel interessant en leuk!" 
Lees meer

Breda

Pascal Vos
Makro Breda

"Volgt nog"
Delft

Victor Bral &
Johan Warnaar

Makro Delft

"Volgt nog"
Den Bosch

Joost de Kort
Makro Den Bosch

"Volgt nog"
Dordrecht

Edward Versluis
Makro Dordrecht

"Eén van mij favorieten is de Gewurztraminer van Dopff au Moulin uit de Elzas. Deze wijn laat zich perfect combineren met Aziatisch eten. Door het uitgesproken zwoele aroma van rozen en lyches spreekt het veel mensen aan" 
Lees meer

Duiven

Tessa van Uden
Makro Duiven

"Mijn favoriete wijnlanden zijn vooral van wijnen uit de Nieuwe wereld. Veel jonge wijnmakers die experimenteren met de klassieke druiven uit bijvoorbeeld Frankrijk." 
Lees meer
Groningen

Freddy de Vries
Makro Groningen

"Mijn favoriete wijnlanden zijn met name Europees klassiek. Duitsland heeft altijd een voorkeur gehad. De laatste 7 jaren gaan mijn vrouw en ik naar vaste adressen vlak bij Neustadt of in Bingen Am Rhein om met de druiven oogst te helpen." 
Lees meer
Hengelo

Karel Bartelink &
Jeroen Joma

Makro Hengelo

"Volgt nog"
Leeuwarden

Wim Sterk
Makro Leeuwarden

"Wijnen zoals die van Marcel Deiss uit de Elzas zijn nauwelijks te vergelijken met de reguliere Elzas wijnen. De kwaliteit van de wijnen van Deiss is geweldig en maar behoort zelfs tot de absolute top van heel Frankrijk." 
Lees meer

Nieuwegein

Jan van Lagen
Makro Nieuwegein

"Mijn wijntip uit deze folder is de Zuccardi Tito, Mendoza, Argentinië. Deze fenomenale wijn van het top wijnhuis Zuccardi is een blend van de druivensoorten Malbec, Cabernet Sauvignon, Ancellotta en Caladoc. In de smaak vinden we een elegante wijn met een prachtige balans..." 
Lees meer

Nijmegen

Thomas van Steenveldt &
Stephanie Wassink

Makro Nijmegen

"Zelf ben ik een liefhebber van de wijnlanden uit de Nieuwe Wereld. Mijn vakanties probeer ik te combineren met wijn..." 
Lees meer

Nuth

Wesley Senten &
Ivo Cox,

Makro Nuth

"Na mijn horeca ervaring als Sommelier heb ik me verder bekwaamd in het wijn-spijs combinaties maken, waanzinnig leuk, mooi en lekker om te doen. Wat een wereldbaan heb ik toch." 
Lees meer

Vianen

Dimitri van de Vis
Vianen

"Mijn favoriete wijnlanden zijn Frankrijk, Italië  en spanje. Als gastheer in de horeca deel ik graag mijn kennis in de wereld van wijnen. Zo kan je altijd weer iemand verrassen met een wijn die qua prijs en kwaliteit perfect in balans is." 
Lees meer


Wateringen

Melvin van Uffelen
Makro Wateringen

"Ik hou van Franse finesses en mijn voorkeur gaat dan ook uit naar gebieden als de Bourgogne, Bordeaux, Rhone en Alsace." 
Lees meer

Meer over onze specialisten

Barendrecht

Martijn Wiltenburg, wijnspecialist Barendrecht

Achtergrond
Ooit heb ik stage gelopen bij een slijterij, die ook een wijngroothandel was. Dit was de eerste kennismaking met wijn en gedistilleerd en ik ben nooit meer uit deze handel weggegaan. Met name de wijn blijft het leukste product om mee te werken. Door het brede aanbod, de diversiteit in soorten, landen, gebieden, liggingen en uiteraard de jaargangen is wijn nooit hetzelfde en blijft het een eeuwige ontdekkingsreis. Daarnaast blijft het altijd mooi om de passie en hartstocht van de wijnmakers te ervaren.

Favoriete wijn
Frankrijk, het mooiste land ter wereld en biedt de grootste diversiteit in wijnen. Voor mijzelf komen de mooiste rode wijnen uit Bordeaux en de lekkerste witte wijnen uit de Bourgogne.

Mijn favoriet voor rode wijn is Chateau Fonfroide, een lekkere en sappige rode Bordeaux met kracht en diepgang. Voor wit kies ik onze Macon Villages Blanc van Barton & Guestier, een heerlijke Chardonnay met lichte houttonen, frisheid en body.

Aanrader
Blanc & Pinot Grigio uit Slovenië. Echt een wijn die heel veel biedt voor een schappelijke prijs.


Beverwijk

Kevin Leenards, wijnspecialist Beverwijk

Achtergrond
Enthousiasme voor wijn en brede horeca-ervaring liggen aan de basis van mijn wijnkennis. Inmiddels werk ik alweer 5 jaar bij Makro. Daarvoor heb ik jarenlang bij restaurants in het hogere gewerkt en geadviseerd over de beste wijn-spijscombinaties. Ook ben ik hier actief geweest met trainingen en wijnproeverijen.

De meeste kennis doe je in mijn mening toch op door te proeven. Wat ik mooi vind van wijn is dat achter elke wijn weer een ander verhaal zit. Naast dat de wijn lekker moet zijn maakt juist die verhalen erachter het ook heel interessant en leuk!

Favoriete wijn
Sieur d’Arques, Limoux Teroir de Truffe, Languedoc, Frankrijk


Dordrecht

Edward Versluis, wijnspecialist Dordrecht

Achtergrond
Jarenlang heb ik hobbymatig wijncursussen en proeverijen georganiseerd, om 8 jaar geleden de stap te maken naar wijnspecialist bij Makro Dordrecht.

Met dertig jaar wijn-ervaring durf ik te zeggen dat ik veel geproefd heb. Wijnen mooi op dronk, te jong, te oud, bekende wijnen en ook wijn van kleine, onbekende wijnboeren. Uit klassieke landen en uit landen die in opkomst zijn. De ‘wijnwereld‘ is dynamisch en ik leer elke dag bij. Het is fantastisch deze kennis te mogen delen met onze klant. Er is steeds meer vraag naar een goed en passend advies binnen een bepaald budget. Ik specialiseer me in de keuze van de juiste wijn bij een bepaald gerecht. Dit valt mooi samen met het brede assortiment van Makro: voor ieder smaakpatroon hebben we wel een passende wijn.

Favoriete wijn
Ik tip de Gewurztraminer van Dopff au Moulin, een wijn uit de Elzas waar ik vaak op vakantie ben geweest. Deze wijn laat zich perfect combineren met Aziatisch eten. Het zwoele aroma van rozen en lychees spreekt een breed publiek aan en maakt de wijn zeer herkenbaar. De smaak is vol en aromatisch en heeft een duidelijk zoetje waardoor het scherpe van het eten wordt verzacht. De perfecte combinatie met kaas? Probeer deze wijn eens met een rijp Munsterkaasje. Verrukkelijk! 


Duiven

Tessa van Uden, wijnspecialist Duiven

Achtergrond
Voorheen heb ik altijd in de horeca gewerkt. Mijn passie voor wijn is ooit ontstaan in het buitenland waar ik in restaurant werkte. Een vinoloog vertelde vol passie over de wijn en toen dacht ik: dat wil ik ook! Vanaf dat moment ben ik me gaan verdiepen in wijn. Altijd ben ik op zoek naar verrassende wijnen uit bijzondere gebieden. Ik heb van mijn passie mijn werk kunnen maken. Ik werk nu 2 jaar bij Makro als wijnspecialist. Elke dag met veel plezier zoek ik samen met de klant naar de beste wijn.

Wijnopleiding
Ik heb meerdere wijncursussen gevolgd om mijn klanten deskundig te kunnen helpen. Onlangs heb ik mijn internationaal wijnbrevet WSET level 2 afgerond. Binnenkort start ik met de vervolgopleiding advanced international WSET level 3.

Favoriete wijnland
Mijn favoriete wijnlanden zijn vooral uit de Nieuwe Wereld (Amerika en Australië, red.). Daar zijn relatief veel jonge wijnmakers die experimenteren met de klassieke druiven uit bijvoorbeeld Frankrijk.

Zelf ben ik een liefhebber van mooie rode Pinot Noir van bijvoorbeeld Hamilton Russell Vineyards uit Zuid-Afrika. Ook houd ik van de volle, krachtige Malbec uit Argentinië,  bijvoorbeeld van het huis Zuccardi. Voor witte wijnen ben ik een liefhebber van een droge, frisse witte wijnen zoals een Sauvignon Blanc van Villa Maria. 

Suggesties
Bij Makro hebben we een heel divers aanbod aan wijnen waarvoor er voor ieder wat wils is. Nieuw-Zeeland vind ik een prachtig wijnland voor Sauvignon Blanc en Pinot Noir met een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Voor de, mooie volle houtgelaagde wijnen hebben we een prachtig assortiment Spaanse en Argentijnse wijnen. Daarnaast hebben we een mooie selectie ‘bijzondere’ wijnen waarbij je voor een mooie prijs een wijn hebt van bijzonder goede kwaliteit. 


Groningen

Freddy de Vries, wijnspecialist Makro Groningen

Achtergrond
Het wijnvirus heeft mij 22 jaar geleden gegrepen op een vakantie in Duitsland en nooit weer losgelaten. Het lopen tussen de wijnranken en af en toe een druifje proeven. Ik heb vele favoriete wijnlanden, met name Europees klassiek. Duitsland heeft altijd een voorkeur gehad. De laatste 7 jaren gaan mijn vrouw en ik naar vaste adressen om samen met de wijnboer en familie de juiste druiven te selecteren en oogsten.

Wijnopleiding
Ik ben in het bezit van het slijtersvakdiploma, SWEN 2 en ik heb een cursus gevolgd bij Peter Klosse, oprichter van de Academie voor Gastronomie.

Favoriete wijn
Topwijnen gemaakt van bijvoorbeeld Riesling. Of wacht dacht je van onze Grauburgunder, Urmeer Loss uit Rheinhessen. Deze schitterende droge witte wijn heeft een fruitige geur met indrukken van rijp wit fruit en honingmeloen. Stevige droge smaak met milde zuren, een klein vetje. Lange kruidige afdronk met duidelijke indrukken van peer, wijn waar je mondhoeken van gaan krullen!


Leeuwarden

Wim Sterk, wijnspecialist Leeuwarden

Achtergrond
Eten, fietsen en wijn! Op vakantie neem ik altijd een fiets mee en zoek ik een wijnboer op in de buurt. En als ik thuis ben is niets leuker om de hele dag in de keuken te staan om weer leuke wijnspijs combinaties te bedenken.

Mijn liefde voor wijn zat er al vroeg in, mijn vader was ook een groot liefhebber. Als kind ging ik  regelmatig tijdens de zomervakantie mee naar een kelder van een wijnboer of naar een markt. Deze interesse is op latere leeftijd gegroeid. Zo heb ik de vinologenopleiding van de wijnacademie afgerond en heb ik een seizoen gewerkt heb bij een kleine bodega in Spanje. Hier kon ik alle theorie direct toepassen in de praktijk.

Favoriete wijn
Ik heb geen favoriete wijn of gebied want ik vind dat enorm afhangen van het moment. Er zijn zoveel factoren die invloed kunnen hebben op de wijn: is het warm of koud, wat eet ik erbij, enzovoort. Wel heb ik een voorkeur voor biologische, biodynamische wijnen. Wijnen die met veel aandacht en passie gemaakt worden met zoveel mogelijk respect voor de natuur. Wijnen zoals die van Marcel Deiss uit de Elzas. Eigenaar en wijnmaker Jean Michel Deiss wordt gezien als een van de meest talentvolle en eigenzinnige wijnmakers uit de Elzas. De kwaliteit van zijn wijnen is geweldig. Daarom behoort zijn wijn tot de absolute top van heel Frankrijk. Ik ben daarom zeer trots dat wij deze in ons assortiment voeren.


Nieuwegein

Jan van Lagen, wijnspecialist Makro Nieuwegein

Achtergrond
Ik werk al bijna 30 jaar bij Makro Nieuwegein, na de recentelijke verbouwing van de vestiging werk ik ook als sommelier voor de Foodcourt. Mijn kennis heb ik vergaard door het volgen van verschillende wijnopleidingen. Daarnaast ben ik ruim 20 jaar lid van een wijnproefclub waar we maandelijks een land, gebied of druivensoort behandelen en proeven. Bij het vertalen van de vraag van een klant naar de juiste fles is altijd mijn streven om een zo mooi mogelijke wijnervaring te creëren.

Favoriete wijn
Mijn favoriete wijnlanden voor wit zijn Spanje (Rias Baixas) en Oostenrijk (Grüner Veltliner). Voor rood zijn dit Argentinië (Mendoza), Spanje (Catalonië) en Italië (Apulie) en voor rosé Frankrijk (Provence). Ik drink graag een mooie cepage-wijn drink zoals een Malbec uit Mendoza.

Ook kan ik erg genieten van een mooie blend waarin de kwaliteiten van de verschillende druivenrassen samen de mooiste smaken opleveren. Bijvoorbeeld wijnen uit Apulie of de Emporda uit het noorden van Catalonië. Deze gebieden leveren door hun relatieve onbekendheid bovendien een hele goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wijntip uit deze folder:
Zuccardi Tito, Valle de Uco, Mendoza, Argentinië 

Deze fenomenale wijn van het top wijnhuis Zuccardi is een blend van de druivensoorten Malbec, Cabernet Sauvignon, Ancellotta en Caladoc. De druiven zijn afkomstig uit de hoog gelegen Valle de Uco op de uitlopers van het Andesgebergte en maken samen een prachtige wijn met tonen van donkerrood fruit, kruiden, vanille en hints van chocolade. Met een rijping van 12 maanden op Frans eiken krijgt de wijn zijn afronding. In de smaak vinden we een elegante wijn met een prachtige balans, tonen van donkerrood fruit chocolade, vanille, wat kruidigheid en frisse zuren met mooie zachte tanines in de afronding, kortom heel complex en een grote persoonlijkheid.


Nijmegen

Stephanie Wassink, wijnspecialist Makro Nijmegen

Achtergrond
Tijdens de wijn lessen van mijn studie aan de Hoge Hotelschool ben ik aanraking gekomen met de wijnwereld en vanuit hier is mijn passie voor wijn ontstaan.

Wijnopleiding
Na het afronden van de wijncursus niveau 1 heb ik alle vervolgcursussen gevolgd. Op dit moment volg ik de opleiding voor vinoloog. Deze hoop ik in februari te kunnen afronden.

Favoriete wijn
Zelf ben ik een liefhebber van de wijnlanden uit de Nieuwe Wereld. Mijn vakanties probeer ik te combineren met wijn. Zo heb ik afgelopen zomer in de Elzas het toonaangevende wijnbedrijf Marcel Deiss bezocht tijdens mijn vakantie.

Favoriete druiven
Mijn voorkeur qua druif gaat uit naar de Sauvignon blanc / Gruner Veltliner en de Pinot Noir.


Nuth

Ivo Cox, wijnspecialist Nuth

Achtergrond
Na een 6 jarige horeca-opleiding heb ik me verdiept in mijn passies en deze verder ontwikkeld: gastronomie, dranken en wijnspijs-combinaties. Ik breng 20 jaar werkervaring in de horeca in het zuiden van Nederland, waarvan 10 jaar als sommelier in restaurants met 1 en 2 Michelinsterren in Maastricht. Hierna heb ik me verder bekwaamd in wijn-spijscombinaties. Waanzinnig leuk, mooi en lekker om te doen.

Favoriete wijnhuis
Mijn favoriete wijnhuis is Villa Maria uit Nieuw-Zeeland.  Ze maken spannende kwaliteitswijnen voor zeer schappelijke prijzen. Ook ben ik erg blij dat Makro wijnhuizen Enate, Ferrer, Pesquera, Dr Loossen en Frescobaldi in huis heeft gehaald. Dit zijn gerenommeerde wijnhuizen die in vele Michelinsterren-restaurants wereldwijd op de wijnkaart prijken.

Favoriete wijnregio
Als je naar prijs-kwaliteit kijkt, vind ik dat uit Spanje en Argentinië de mooiste wijnen komen. Vooral wijnen uit de gebieden Ribera del Duero, Priorat en Mendoza dragen mijn voorkeur.

Tips uit het assortiment
Ik ben trots op onze wijnafdeling, omdat we voor elke klant en beurs een goede suggestie hebben. Van lekkere, makkelijke doordrinkers tot het zeer luxe assortiment zoals Krug en Cristal champagne, Lafite Rothschild, Chateau Yquem, Vega Sicilia en Opus One. Er zijn maar weinig wijnbedrijven in Nederland die zo’n breed assortiment hebben.


Vianen

Dimitri van de Vis, wijnspecialist Makro Vianen

Achtergrond
Ik ben werkzaam geweest als gastheer in de horeca. Vanaf mijn 30e werkzaam in de horeca groothandel en Makro.

Ik heb de hotel- en toerisme-vakschool in Spanje gevolgd en de Middelbare Hotelschool in Amsterdam. Momenteel ben ik bezig met het behalen van het wijnbrevet (SDEN 3).

Favoriete wijnlanden
Frankrijk, Italië en Spanje


Wateringen

Melvin van Uffelen, wijnspecialist Wateringen

Achtergrond
Mijn passie voor wijn is in de horeca ontstaan, Via de hotelschool heb ik in verschillende vooraanstaande bedrijven gewerkt.

Wijnopleiding
Op dit moment ben ik bezig met een studie tot vinoloog van de wijnacademie, die ik op korte termijn afrond.

Favoriete wijn
Ik hou van Franse finesses en mijn voorkeur gaat dan ook uit naar gebieden als de Bourgogne, Bordeaux, Rhône en Elzas. Mijn favoriete wijnen komen uit deze gebieden met onder andere wijnhuizen Marcel Deiss en E.Guigal