Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Vis-rooktour

Lp-header-rooktour-2

Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring, of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Tijdens de rooktour ga ik (Cor Bart, visroker) paling en forel roken. Vishandel Klooster levert de vis. Op het Makro blog vertel ik meer over het zelf roken van vis.

 

landkaart-banner-rooktour-2

Vis-rooktour data 

Vanaf 9.30 - 16.00 uur staat onze visroker bij de ingang van de winkel.

Dinsdag 15 mei Leeuwarden
Woensdag 16 mei Groningen
Donderdag 17 mei Hengelo
Vrijdag 18 mei Beverwijk
Zaterdag 19 mei Nijmegen
Dinsdag 22 mei Duiven
Woendag 23 mei Den Bosch
Donderdag 24 mei Best
Vrijdag 25 mei Nuth
Dinsdag 29 mei Dordrecht
Woensdag 30 mei Wateringen
Vrijdag 1 juni Barendrecht
Dinsdag 5 juni Breda
Woensdag 6 juni Nieuwegein
Donderdag 7 juni Vianen
Dinsdag 12 juni Delft
Woensdag 13 juni Amsterdam


Kies bewust, koop verantwoord

Paling kunt u verantwoord eten wanneer u kiest voor paling met het blauwe Eel Stewardship Fund® logo. U weet dan zeker dat u bijdraagt aan het naar goed leefgebied helpen van jonge paling, het over de dijk helpen van volwassen paling en wetenschappelijk onderzoek. Met deze maatregelen én een duurzame visserij, kunnen we nu en in de toekomst genieten van paling.


Het Eel Stewardship Fund investeert in o.a.:

  • herbevolken van Nederlandse binnenwateren met miljoenen jonge palingen.
  • het opvangen van volwassen, geslachtsrijpe palingen voor schadelijke pompen en waterkrachtcentrales om deze zo veilig en onbeschadigd over de dijken te helpen waarna ze de reis naar de geboortegrond kunnen voltooien.
  • onafhankelijk, wetenschappelijk onderzoek als basis voor gefundeerd beleid, dat is gericht op een blijvend herstel van de palingstand in de Nederlandse wateren.
  • de certificering en invoering van diervriendelijker vangst-, kweek-, en verwerkingsmethoden.
  • volledige, gecertificeerde traceerbaarheid van de gehele keten in Europa.

logo_ESF