Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Het Makro Water Initiatief 2020

Header-2

 

WIST JE DAT...

Why Water Initiative?

WATER IS EEN ACTIEVE KRACHT

Het is krachtig, en het kan de wereld veranderen, als er goed mee wordt omgegaan.
Bekijk de video en leer hoe!

 

Toegang tot schoon water verschaffen is een van de meest efficiënte manieren om individuele en collectieve ontwikkeling te ondersteunen. Steun ons initiatief en draag bij aan het toegang geven tot schoon water aan 500.000 mensen in India.


folder

TIJD OM IN ACTIE TE KOMEN

Ontdek al onze ‘Makro Water Initiatief’-aanbiedingen in onze nieuwe folder. Door het kopen van deze producten lever je echt een bijdrage en doe je tegelijkertijd goede zaken.

 

Bekijk de folder

ELKE AANKOOP TELT

 

stean-het-makro-water-initiatief

WATER BESPAARTIPS VOOR JOUW ONDERNEMING

#1

Een analyse naar jouw waterverbruik kan je helpen mogelijke verspillingen in kaart te brengen. Jouw waterleverancier zal je hiermee graag helpen.

#2

Wanneer alles goed afgesteld en geïsoleerd is, helpt dit je water en energie te besparen.

#3

Overweeg een vernieuwde vaatwasmachine; deze gebruikt significant minder energie en water ten opzichte van oudere modellen. Hierdoor betalen ze zichzelf ruimschoots terug in de loop van de gebruiksjaren.

#4

Probeer zo min mogelijk de kraan open te laten staan. Doe hem snel dicht na gebruik en was bijvoorbeeld je groenten en fruit in een kom water.

#5

Bespaar met elke keer doortrekken. Zuinig omgaan met het spoelwater van je WC kan het waterverbruik met twee derde verminderen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een water zuinige spoelbak om hier bewust mee om te gaan. Zo doseer je het spoelen en bespaar je water.

 

Water Initiative – Handshake Together

HET INDIA PROJECT

Door het aankopen van ‘Makro Water Initiatief’-producten steun je verschillende projecten in Sheoshar, Madhubani en Gaya in India. Met deze projecten wordt schoon water gerealiseerd voor ongeveer 500.000 mensen. Het doel is om blijvende oplossingen door te voeren, waardoor de lokale gemeenschap zelfvoorzienend en onafhankelijk wordt.

Daarnaast steun je met je aankopen het ‘Social Art for Behavior Change’-programma. Dit programma heeft 3 hoofddoelen om gedragsveranderingen teweeg te brengen. Deze zijn allemaal gericht op watergebruik: het handenwassen met zeep op de juiste momenten, het gebruik van WC’s in huis en het gebruik en de opslag van schoon water.

Tot slot steun je met je aankoop de training van lokale boeren in verspillingsmanagement en het efficiënt gebruik van watertechnologie. Ook worden zij geholpen in hun ontwikkeling als ondernemers.


The India Project
makro-one-drop

HET MAKRO WATER INITIATIEF

Na twee succesvolle campagnes te hebben gevoerd in 2017 en 2018, zijn we in 2019 een 3-jarige partnerschap aangegaan met de internationale organisatie OneDrop Foundation. In 2020 tillen we het initiatief naar een hoger niveau door de samenwerking aan te gaan met twee extra partners: Water For People en WaterAid. Nu kunnen we samen met elkaar, onze klanten en onze partners nog beter geld inzamelen voor toegang tot schoon water in een aantal regio’s in India waar het het hardst nodig is.

ONEDROP – duurzame toegang tot veilig water

OneDrop is een internationale stichting, opgezet in 2007 door Cirque du Soleil oprichter Guy Laliberté. Toegang tot water, sanitaire voorzieningen en hygiëne liggen ten grondslag aan zijn doelen. Zo wil hij de leefomstandigheden van de meest kwetsbare samenlevingen ter wereld blijvend veranderen. Duurzaam en oplossingen voor de lange termijn.

Voor meer informatie over OneDrop, klik hier.