Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Het Makro Water Initiative 2019

Water Initiative – Water runs your business

 

WIST JE DAT...

Why Water Initiative?

WATER IS EEN ACTIEVE KRACHT

Het is krachtig, en het kan de wereld veranderen, als er goed mee wordt omgegaan.
Bekijk de video en leer hoe!

 

Toegang tot schoon water verschaffen is een van de meest efficiënte manieren om individuele en collectieve ontwikkeling te ondersteunen. Steun ons initiatief en draag bij aan het toegang geven tot schoon water aan 250.000 mensen in India.


Time ti take action - Find out more about Water Initiative products

TIJD OM IN ACTIE TE KOMEN

Ontdek al onze ‘Makro Water Initiative’-aanbiedingen in onze nieuwe folder. Door het kopen van deze producten lever je echt een bijdrage en doe je tegelijkertijd goede zaken.

 

Bekijk de folder

ELKE AANKOOP TELT

 

Every purchase pays off

WATER BESPAARTIPS VOOR JOUW ONDERNEMING

#1

Een analyse naar jouw waterverbruik kan je helpen mogelijke verspillingen in kaart te brengen. Jouw waterleverancier zal je hiermee graag helpen.

#2

Wanneer alles goed afgesteld en geïsoleerd is, helpt dit je water en energie te besparen.

#3

Overweeg een vernieuwde vaatwasmachine; deze gebruikt significant minder energie en water ten opzichte van oudere modellen. Hierdoor betalen ze zichzelf ruimschoots terug in de loop van de gebruiksjaren.

#4

Probeer zo min mogelijk de kraan open te laten staan. Doe hem snel dicht na gebruik en was bijvoorbeeld je groenten en fruit in een kom water.

#5

Bespaar met elke keer doortrekken. Zuinig omgaan met het spoelwater van je WC kan het waterverbruik met twee derde verminderen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een water zuinige spoelbak om hier bewust mee om te gaan. Zo doseer je het spoelen en bespaar je water.

 

ONZE PARTNERS

Wij doen er alles aan om ook dit jaar ons doel te behalen. Dit doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met onze partners. En samen met al onze klanten kunnen we echt een verschil maken – dus doe ook mee en steun het initiatief!

Partners
Water Initiative – Handshake Together

HET INDIA PROJECT

Door het aankopen van ‘Makro Water Initiative’-producten steun je het ‘Sheoshar Project’ in India. Met dit project wordt schoon water gerealiseerd voor ongeveer 250.000 mensen. Het doel is om blijvende oplossingen door te voeren, waardoor de lokale gemeenschap zelfvoorzienend wordt en zo onafhankelijk.

Daarnaast steun je met je aankopen het ‘Social Art for Behavior Change’-programma. Dit programma heeft 3 hoofddoelen in de vorm van gedragsveranderingen teweeg te brengen. Deze zijn allemaal gericht op water gebruik: het handenwassen met zeep op de juiste momenten, het gebruik van W.C.’s in huis en het gebruik en de opslag van schoon water.

Tot slot steun je met je aankoop de training van lokale boeren in het efficiënt gebruik van water technologie, verspillingsmanagement en ondernemende ontwikkeling.The India Project
Water Initiative & One Drop

HET MAKRO WATER INITIATIVE

Na twee succesvolle campagnes in 2017 en 2018, vestigen we ook in 2019 de aandacht op water. Maar dit jaar brengen we het naar het volgende niveau. We zijn namelijk een 3-jarige partnerschap aangegaan met de internationale organisatie OneDrop Foundation. Nu kunnen we samen met elkaar, onze klanten en onze partners nog beter geld inzamelen voor toegang tot schoon water in een van de regio’s in India waar het het hardst nodig is.

ONEDROP – duurzame toegang tot veilig water

OneDrop is een internationale stichting, opgezet in 2007 door Cirque du Soleil oprichter Guy Laliberté. Toegang tot water, sanitaire voorzieningen en hygiëne liggen ten grondslag aan zijn doelen. Zo wil hij de leefomstandigheden van de meest kwetsbare samenlevingen ter wereld blijvend veranderen. Duurzaam en oplossingen voor de lange termijn.

Voor meer informatie over OneDrop, klik hier.


*UN News, Web. 21 maart, 2013.
*International decade for action “Water for life”, (2014), Gender and Water, Web. 21 maart, 2015.
*World Water Assessment Program (2009), World Water Development Report3 – Facts & Figures, Web. 21 mei, 2015.
*WHO, (2012), Global costs and benefits of drinking water and sanitation, Web. 21 mei, 2015.