Herkomst

Door zich te richten op de herkomst van producten lukt het Marko om steeds de beste kwaliteit te leveren. Zo worden onze Hollandse kazen op locatie door onze specialisten persoonlijk getest en uitgekozen. Maar ook ver buiten onze landsgrenzen zoeken wij de bron op. Onze experts in India gaan bij de lokale ondernemers langs om zelf de beste kruiden en specerijen uit te kiezen. Makro biedt daarbij zijn klanten kwaliteit en expertise. Mooie producten met een goed verhaal.product-biologisch-rundvlees-veviba

Veviba: biologisch rundvlees uit België

Kwalitatieve productie, daar gaat het om in de biosector. Geen snelle opfok, maar duurzame veeteelt. Een diervriendelijke aanpak is dan ook de basis van smaakvolle biologische vleesproducten: dieren die buiten mogen grazen, voldoende ruimte krijgen in de stal, geen preventieve antibiotica krijgen en biologisch voer eten.

Daarnaast is het belangrijk dat de dieren een goede vruchtbaarheid hebben, dat de kalvingen vlot verlopen (geen keizersnedes!), dat ze goed groeien op basis van ruwvoer en uiteraard dat hun vlees kwaliteitsvol is.

Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder, maar wel beter vlees!


Bekijk in de folderbeemster-kaas

Beemster kaas: ambachtelijk en duurzaam bereid

Onze kaasmakerij is gevestigd in de Beemster polder. Met vakmanschap maken wij al generaties lang de beste kwaliteit kazen. Wij doen geen concessies aan de kwaliteit en de smaak. In onze duurzame moderne kaasmakerij kiezen wij voor ambachtelijke bereiding. Dit gebeurt d.m.v. handmatig roeren van de wrongel en natuurlijke rijping op houten planken.

De duurzame focus uit zich in:
• waterreductie, water her gebruik
• Co2 Neutraal
• klimaat neutraal


Bekijk het assortiment