Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Barbecues

Header

  GAS      HOUTSKOOL      KAMADO      SMOKER      ELEKTRISCH      ON THE GO      SPECIALS     HORECA


HOUTSKOOL, GAS OF ELEKTRISCH

Welke type barbecue het beste is? Zeg het maar. Het is maar net waar jij het lekkerst mee werkt. En dat heeft alles te maken met hoe vaak je barbecuet, voor hoeveel mensen en waar. Hier een overzicht van de verschillende soorten bbq's.


BEKIJK HIER DE BARBECUE & TUINMEUBELEN FOLDER



Gas_1

De hele maaltijd op de bbq

Op een gasbarbecue kan je grillen, wokken, roosteren, bakken, alles. Precies zoals je het binnen doet. Dat scheelt heen en weer geloop want je brengt je vlees of vis, groenten en aardappelen in één keer naar buiten. Gas-bbq's zijn er in vele soorten en maten: van een draagbaar tafelmodel tot een professionele grill met acht branders of meer.

Dit is barbecuen op gas:

- gemak: eenvoudig schoonmaken
- geen gedoe met aansteken
- snel een constante temperatuur
- smaak van vis of vlees komt goed tot z'n recht

Houd rekening met:

- niet die typische rook-smaak
- hogere aanschafprijs
- vaak groter formaat: meer ruimte nodig






Houtskool_1

Vuurtje stoken en grillen maar

De houtskool barbecue kent iedereen. Je vult hem met houtskool of briketten, wacht tot hij goed heet is en geniet even later van vlees met die typische, authentieke barbecuesmaak.

Dit is barbecuen op houtskool:

- echte bbq-smaak
- temperatuur van 400 graden of nog hoger
- veel keus: van voordelig tot professioneel

Houd rekening met:

- op temperatuur komen duurt even
- rook
- alleen bij mooi weer



Kamado

Barbecuen voor gevorderden

De kamadobarbecue is een eivormige, meestal keramische bbq. Bij deze manier van barbecuen op houtskool heb je controle over de temperatuur en kan je grillen, smoken, warm roken, slowcooken, brood bakken, pizza's bakken en nog veel meer.

Dit is Kamado barbecuen:

- veel verschillende mogelijkheden
- goed regelbare temperaturen, van laag tot heel hoog
- authentieke bbq-rooksmaak

Houd rekening met:

- hoger prijssegment
- vergt oefening of bbq-ervaring
- zwaar in gewicht






Smoker

Lekker langzaam

Met een smoker-bbq kan vlees of vis langzaam garen. Je legt het namelijk niet direct boven de hittebron. Vlees van de smoker is bijzonder mals en heeft een heerlijke rooksmaak. De kans op aanbranden is bij smoking klein.

Dit is Smoker barbecuen:

- roken is de meest gezonde bbq-methode
- ideaal om vis te roken
- indirecte garing voorkomt aanbranden

Houd rekening met:

- veel rook
- smoken duurt wat langer



OnTheGo

Grill waar je wil

Op pad gaan met het gevoel van thuis. Of je nu op vakantie bent of een wandeling in de bossen maakt, de heerlijke smaak van barbecue zorgt ervoor dat het eten fantastisch zal zijn, waar u ook bent.

Dit is On The Go barbecuen:

- je verse vangst direct op de barbecue
- snel gebruiksklaar
- compact dus makkelijk in onderhoud

Houd rekening met:

- pas op met vuur in de natuur
- niet altijd even comfortabel
- kleine porties






Elektrisch

Altijd klaar voor gebruik

Een elektrische barbecue staat altijd klaar voor gebruik. Overal waar een stopcontact is kan je er snel mee aan het werk, óók op je balkon. En makkelijk schoon te maken dat-ie is!

Dit is elektrisch barbecuen:

- snel op temperatuur
- ook in kleine en overdekte ruimtes
- geen rook of opwaaiend as

Houd rekening met:

- niet ideaal voor grote groepen
- duurder in aanschaf dan een houtskool barbecue
- minder geschikt om veel verschillende gerechten te bereiden





Specials

Voor de thuiskok met speciale wensen

Ben je op zoek naar iets bijzonders? Misschien een houtskool oven? Of een hangende barbecue? Of misschien wel een speciale swing barbecue voor barbecues met grote groepen? Hier vind je een variatie aan speciale barbecues uit ons assortiment. Tot aan buitenkeukens en -ovens toe.





BBQWijzer
Accessoires

Alle accessoires die je nodig hebt

De snelste manier om je barbecuevaardigheden naar een hoger niveau te tillen is het experimenteren met accessoires. Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste accessoires om je achtertuin om te toveren tot een volledige buitenkeuken.


Bekijk de accessoires


Trend

Je ziet ‘m steeds meer: de kamado ofwel ‘barbecue-ei’

De kamado is van oudsher een Japanse houtskool of houtoven van klei. Tegenwoordig is een kamado van gebakken en geglazuurd keramiek. Binnenin zit een keramische plaat waarop je houtskool kunt leggen. De kamado is alles wat je kan verlangen en meer.




$name