Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Kamado

Header

   GAS      HOUTSKOOL      KAMADO      SMOKER      ELEKTRISCH      ON THE GO      SPECIALS     HORECA


BARBECUEËN VOOR GEVORDEREN

De kamado barbecue is een eivormige, meestal keramische bbq. Bij deze manier van barbecueën op houtskool heb je controle over de temperatuur en kan je grillen, smoken, warm roken, slowcooken, brood bakken, pizza's bakken en nog veel meer.


voordelen

Dit is kamado barbecueën:

- veel verschillende mogelijkheden
- goed regelbare temperaturen, van laag tot heel hoog
- authentieke bbq-rooksmaak


Nadelen

Houd rekening met:

- hoger prijssegment
- vergt oefening of bbq-ervaring
- zwaar in gewicht


$name

WELKE KAMADO WIL JE?

Ga je voor een Kamado? Makro heeft diverse soorten, merken en afmetingen. Let bij je keuze op de volgende dingen: voor hoeveel personen ga je barbecueën? Dit bepaald welke maat Kamado je nodig hebt. En let bijvoorbeeld ook op zijtafels. Dat is wel zo gemakkelijk, want je haalt gelijk het complete pakket in huis. Dan weet je in ieder geval zeker dat je zijtafels op je barbecue passen. En de afwerking van de kamado kan ook onderling verschillen. Zo kun je stellen: hoe duurder de kamado, hoe fijner en gedetailleerder de afwerking.

Bekijk alle Kamado's
Barbecue1

Tarrington House Classic Kamado

Stijlvolle barbecue met dekselveer voor gemakkelijk openen, eenvoudig in de temperatuurregeling dankzij ventilatiesleuven, met aslade en vierpotig basisframe met zwenkwielen. Deze barbecue van hoge kwaliteit staat garant voor jarenlang BBQ-plezier en is elk seizoen te gebruiken. De kamado is gemaakt van gebakken en geglazuurd keramiek. Binnenin ligt een keramische plaat waarop je speciaal kamado-houtskool kunt leggen.


Bekijk deze barbecue


Barbecue2

Grill Guru Classic Compact

De Grill Guru Classic compact is de kleinste vriend onder de kamado’s. Je proeft de pure smaak van een houtskoolvuur met deze compact kamado die het ook prima doet op een picknick plek, veranda of dakterras. Extra compleet, prettig geprijsd en gemaakt van hoogwaardig vuurvast keramiek met 5 jaar Grill Guru garantie.


Bekijk deze barbecue


Barbecue3

The Bastard Complete Large

Deze gladde kamado BBQ is gemaakt van speciaal sterk cordieriet keramiek en helemaal afgewerkt met hoogwaardig 304 RVS. Dankzij het Multi Cooking Systeem, kan er op verschillende niveau’s gebarbecued worden. Daarnaast heeft de Grill Guru Elite de unieke verdeler, waarmee de vuurkorf in een warme en een koude zonde verdeeld kan worden.


Bekijk deze barbecue


Veiligheid

Zorg voor voldoende luchttoevoer

Een kamado heeft weinig lucht en zuurstof nodig om te werken. Door zuurstof gaat het houtskool branden. Voeg zuurstof door de schuiven onderop en bovenop je kamado te openen. Veel zuurstof bij het aansteken is belangrijk dus altijd de schuif onderaan helemaal open, deksel op en laten staan en ook de bovenste schuif helemaal open. Na gebruik lucht- en margrietschijf dichtschuiven en de kamado minimaal een uur laten afkoelen.Brandstof

Houtskool, geen briketten

Bij de kamado-bbq gebruik je kolen die groot genoeg zijn om gelijkmatig te kunnen verdelen. Zo is een goede doorluchting van deze keramische bbq gegarandeerd.

Aansteken met een lange aansteker, lucifer of crèmebrûlée-brander en de kamadogrill met open deksel ongeveer 5 minuten op temperatuur laten komen. Als het aanmaakmateriaal is opgebrand kan je de accessoires voor de gewenste bereiding plaatsen.Tips

Het zit hem in de techniek

Er zijn twee manieren om te roken in de Kamado: koud en warm roken. Wanneer je begrijpt welke techniek je het beste kunt gebruiken, ben je al halverwege. Lees meer over de verschillen tussen koud en warm roken en welke mogelijkheden er verder zijn.Schoonmaken

Een schone Kamado gaat langer mee

Leeg de Kamado na elk gebruik. Maak de grill schoon met een staalborstel en voorkom zo het vastplakken van vlees op je grill. Schoonmaken gaat makkelijker als de grill nog een beetje warm is. As weggegooid? Borstel overgebleven as- en etensresten weg. Dat voorkomt onnodig veel rook en slechte smaken bij een volgende keer.Merken_Header
Grillguru
Tarrington
Vision
Bastard
$name