Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Le Maître smoker

Le Maître: alles in één

Le Maître Smoker barbecue – een alleskunner

Met deze BBQ haal je niet 1 maar 5 verschillende manieren in 'huis' (of tuin) om eten te bereiden en lekker warm te blijven bij een koude zomeravond – m.a.w. een chef op alle fronten.


De 5 functies van Le Maître Smoker

1. Oven

De oven aanmaken is eenvoudig. Gebruik een aanmaakblokje en leg daar kleine droge houtjes op. Zorg dat de luchtschuiven allemaal open staan, de trek in de oven zorgt voor de rest.

Het ovengedeelte heeft een indirecte warmtebron, ideaal voor slowcooking. Door de waterlade in de oven blijft de smaak van je gerecht behouden. TIP: houd het vuur klein. Tijdens slowcooking mag de temperatuur niet te hoog oplopen!

2. Rookkast

In dezelfde ruimte als de oven bevindt zich de rookkast. De opstelling van de lades blijft gelijk.. Bevestig de rookmot op de lade en schuif de lade boven het vuur. Door de warmte wordt de lade heet en de rookmot gaat branden. Het voordeel van de aparte rookmotlade is dat het vuur blijft branden zodat de temperatuur in de oven constant blijft.

3. Barbecue

Met een paar simpele handelingen verander je de smoker in een professionele barbecue: verwijder de deksel, breng de vuur- en aslade naar de tweede of derde hoogtestand en zet daarboven het bbq-rooster.


Le Maître barbecue en teppanyaki

4. Teppanyaki

Verwijder de deksel, breng de vuur- en aslade naar de tweede of derde hoogtestand en plaats daarboven de teppanyaki-plaat.

5. Terrashaard

Plaats de vuur- en aslade in de onderste stand en de smoker is klaar voor gebruik als sfeervolle terrashaard. Door de geharde glasplaat is het vuur prachtig zichtbaar.

Bekijk de prijs
Le Maître stookruimte
Le Maître

 


Het beste rookhout voor de Le Maître Smoker

Beuken en eiken zijn populaire houtsoorten om mee te roken. Probeer het ook eens met jeneverbes, appelboom, berk en andere houtsoorten. Gebruik nooit geverfd hout! Vruchtenhout ruikt lekker, beukenhout dringt goed tot de vis door, veel bast geeft een scherpere rooksmaak.

Kortom: experimenteer met diverse soorten hout, dat maakt het roken juist zo leuk! Extra smaak krijg je door rookkruiden, jeneverbessen, notensoorten, gedroogde citroenmelisse, munt of tijm aan de rookmot toe te voegen.

Rookhout

Haal het meeste uit je Le Maître Smoker

Stap 1

Een goed begin is het halve werk. Zet alles klaar wat je nodig hebt en zorg voor voldoende hout en rookmot.

Stap 2

‘Slow and Low’ is het uitgangspunt, langzaam en op lage temperatuur. Roken heeft meer tijd nodig dan normaal koken. Stook het vuur dus niet te hoog op.

Stap 3

‘Smoke it’, ververs doorlopend de rook om deze gaande te houden. Regel dit met de rooktoevoer en rookafvoer via de ventilatieroosters.

Stap 4

Controleer regelmatig de temperatuur én het vuur. Gedurende 15 minuten (zolang het lekker rookt) nadat je de rookmot hebt toegevoegd niet meer kijken. Als je de deur opent komt er lucht bij de rookmot en dan kan het vlam vatten. Dan rookt het niet meer.

Stap 5

Relax. Als je bovenstaande stappen in het achterhoofd houdt, kan er in principe niets misgaan.


Maak iedere BBQ compleet

Naast de Le Maître Smoker barbecue, vind je bij ons ook alle BBQ-accessoires. Nieuw bestek, borden en disposables, kookgerei, apparatuur... zelfs een compleet nieuwe eethoek voor binnen of buiten vind je in ons BBQ-assortiment.

BBQ Startpagina

Barbecues

Vlees