Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

BBQ Vis

Header

  VLEES      VIS      GROENTEN      SAUZEN      RUBS & MARINADES      


VIS OP DE GRILL

Voor sommige mensen ligt vis op de barbecue niet binnen hun comfortzone. Vis is lekker, maar wat lastiger te bereiden op de grill. Hoe maak je een vis goed klaar op de barbecue zonder dat deze blijft plakken? Welke technieken zijn er en hoe kan je een vis lekker op smaak krijgen?
Met deze handige tips en trucs ontdek je hoe je vis kunt bereiden en hoe je moten moeiteloos kunt omdraaien op de barbecue.


Soorten_Header

Handige tips

Je hebt besloten om vis te gebruiken op de barbecue. Nu is het zaak om te bepalen welke vis je wilt bereiden. Houd bij je keuze rekening met een aantal zaken: 
- Kies altijd voor verse vis 
- Bewaar een vis verpakt in de koelkast totdat je hem gaat grillen 
- Neem vis van dezelfde dikte om overgare delen te voorkomen 
- Marineer een vis niet te lang, maximaal 3 uur



Soorten_1

Stevige vissoorten

Stevige vissen zijn zeer geschikt om te bereiden op de grill. Tonijn, zalm en zwaardvis zijn mooie voorbeelden van een stevige vis. De moten van deze vissoorten vallen niet snel uit elkaar zijn daarom uitstekende opties voor de barbecue. Kabeljauw, dorade en forel zijn ook heerlijk op de grill.



Soorten_2

Fijne vissoorten

Als je een fijnere vissoort wilt bereiden, gaat dit niet zomaar. Fijne vis valt op de barbecue snel uit elkaar. Dit voorkom je met een vispapillot; hiermee kan je wel een vis naar keuze gebruiken. Filets en haasjes zijn hiervoor ideaal.



Soorten_3

Schaal- en schelpdieren

Varieer met schaal- en schelpdieren op de grill. Lekkere spiesen met naturel of gemarineerde garnalen maken een feest van iedere barbecue. Kies ook eens voor een verrassende variant als gegrilde oesters of coquilles.



Technieken_1
Technieken_2
Direct_Header
Direct_1

Vis in de tang

In een speciale visklem kan je vis plaatsen om het keren te vergemakkelijken. De klem is geschikt voor een hele vis, maar ook moten stevige vis of visburgers gaan er prima in.



Direct_2

Plat of dubbel

Als je de vis aan pennen wilt rijgen, neem dan platte of dubbele spiesen. Vis blijft vaak met het zwaarste gedeelte beneden liggen als de spies draait.



Direct_3

In aluminium folie

De meest veilige en makkelijke manier om vis gaar te krijgen op de barbecue is verpakt in folie. Sluit de folie helemaal om de vis. Zorg wel dat je hem open kan maken tijdens het barbecueën om te kijken of de vis gaar is. Plaats het pakketje in het midden van de brandende barbecue 5-7 minuten aan beide zijden.



Indirect_Header
Indirect_1

Makkelijk en smakelijk

De BBQ-plank wint steeds meer aan terrein. En terecht, want het is een makkelijke, smakelijke manier om gerechten te bereiden op de barbecue. Vis leent zich uitstekend om te bereiden op een houten plank. Probeer en varieer met de diverse houtsoorten die zorgen voor verschillende smaken. Cederhout is een mooie keuze voor vis. Groot voordeel van de plank: je hoeft niet bang te zijn dat je vis verbrandt.



Indirect_2

Karakteristieke smaak

Zalm, forel of andere vis naar keuze roken kan je zelf op de barbecue met behulp van de juiste hulpmiddelen. Geef je vis naar keuze de typische rooksmaak. 



Indirect_3

Met zout en specerijen

Vis zouten, ook wel bekend als vis pekelen, is een manier om meer smaak uit je vis te halen.



$name