Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Groenten op de BBQ

Header-bbq-groenten

Groenten op de BBQ

Bij eten voor de barbecue denkt men in eerste instantie aan de bekende voorbeelden: hamburgers, worstjes, saté. Kortom, vlees, vlees en nog eens vlees, maar er valt veel voor te zeggen om ook royaal te zijn met de groente.

Ten eerste is het gezond, het is toch fijn om ook tijdens het barbecueën je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Maar het is daarnaast ook simpelweg lekker en juist op de barbecue. Zo zorgt de directe hitte van de barbecue ervoor dat je groenten juist extra knapperig en zoet worden en vitamines blijven juist goed behouden. Dat is toch heerlijk combineren met een stukje vlees. En de mogelijkheden zijn enorm: courgette, maïskolfjes, gevulde aardappelen, paprika's en pepers om maar eens een paar te noemen, voor ieder wat wils. We geven je wat inspiratie voor je volgende barbecuemaal.


Groenten favorieten op de BBQ

Groentenspies

Met de groentespies kun je goed je creativiteit de vrije loop laten. Je kunt zelf helemaal bepalen wat je allemaal een je spiesje rijgt. Combineer courgette, tomaatjes, champignons, rode en groene paprika, pepertjes. Wat je ook maar kan bedenken je kan het eraan toevoegen. Je kan ervoor kiezen om de spies direct op de grill te leggen en zo te grillen of de groenten in te pakken in folie en zo te stomen op de barbecue. Hoe dan ook je spies levert een rijke combinatie aan groenten op.


Maïskolf

Een maïskolf lijkt bijna gemaakt om op de barbecue te laten grillen. Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, maar het resultaat is zalig. Je kan je maïskolf bijvoorbeeld insmeren met wat boter en eventueel wat honing om hem extra smeuïg en smaakvol te maken. Wikkelen hem losjes in wat folie. Je legt de ingepakte kolf aan de rand van de barbecue dus niet direct op de barbecue. En na 15 á 20 minuten heb je al een heerlijke maïskolf. Dit is slechts een van de vele mogelijkheden.


Gepofte aardappel

Het barbecueseizoen is het moment om je weer tegoed te doen aan een heerlijke gevuld, en gepofte, aardappel. Ook hier is het concept weer simpel en zijn er weer vele mogelijkheden om het recept naar je eigen smaak aan te passen. Vul je aardappel met roomkaas, tomaat, feta, avocado. Of gebruik ook eens een zoete aardappel, een echte aanrader. En kruid het lekker met zout en peper en eventueel wat dille, rozemarijn of tijm. Heerlijk combineren naar smaak.Vleesvervangers voor op de BBQ


Er zijn steeds meer mensen die niet of minder vlees eten, maar moeten die nu meteen alle barbecuefeestjes ontlopen? Tuurlijk niet! De barbecue is tegenwoordig meer dan een simpele vleesbereider. Zo is er tegenwoordig een heel ruim assortiment aan fantastische vleesvervangers. Kortom, ook zonder vlees heeft de barbecue nog genoeg te bieden.

Banner-bbq-vegetarisch-producten
bbq-groenten-falafel

Falafel

Falafel dient al eeuwen als de vleesvervanger. Traditionele falafel wordt gemaakt van o.a. tuinbonen en/of kikkererwten, maar hier zijn in de tussentijd al vele variaties op bedacht. Er zijn de heerlijkste gerechten te vinden voor falafel burgers die de strijd aan kunnen qua smaak met de klassieke vlees hamburger. Er moet vast wel een falafel zijn die naar jouw smaak is.

Vegetarische burger

Wat dacht je van een gezonde tomaten- of zeewierburger, geserveerd op knapperig wortelbrood met heerlijke verse garnering en pompoen- of wortelmayonaise. In onze Foodcourt kun je nu genieten van deze burgers. Maar deze burger kun je makkelijk zelf bereiden op de BBQ. Laat je inspireren door het filmpje.