Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

BBQ Rubs & Marinades

Header

  VLEES      VIS      GROENTEN      SAUZEN      RUBS & MARINADES      


DRY RUBS

Hoe maak je een goed stuk vlees nog smakelijker? Een goede dry rub laat de beste kanten van je mooie stuk vlees nog beter tot hun recht komen. Ideaal voor de grotere stukken vlees die langzaam op de barbecue moeten garen.


Van Hollandse bodem

In eerste instantie ontwikkeld voor deelname aan wereldwijde barbecuecompetities is inmiddels uitgegroeid tot een exclusieve barbecuelijn. Grate Goods staat bekend om zijn gebalanceerde en krachtige melange van kruiden en specerijen speciaal voor de barbecue.

ALL PURPOSE RUB

Een mix van verschillende specerijen. De Grate Goods Premium All Purpose Rub is een aanvulling bij jouw BBQ gerechren, en je kan je gebruikelijke kruiden en specerijen uit eigen recept er gemakkelijk mee combineren


CHIPOTLE RUB

De Chipotle pepers worden geleidelijk gerookt en moeten vervolgens een tijd drogen, waardoor de pepers een heerlijke rokerige smaak vasthouden.Grate Goods Spicy Chipotle Rub is een onmisbare pittige toevoeging bij BBQ-gerechten. 

Dry_Gebruik

1. Maak je vlees schoon door het te wassen en weer droog te deppen;

2. Wrijf het vlees goed in met een dry rub naar keuze en laat het geheel minimaal 30 minuten in de koelkast intrekken. Doe plastic folie om het vlees om zo de rub goed op zijn plaats te houden;3. Nadat de intrektijd is verstrekken, kan je het vlees laten garen op de barbecue volgens passende bereidingswijze.

Let op!
Dry rubs onttrekken vocht van het vlees; let er daarom goed op dat je een stuk vlees gebruikt dat wat dikker is.Shortribs_1
Shortribs_2
$name

SNELLER MARINEREN

Net zo veel smaak.


Marinade_Header

Het idee achter marineren is onder andere dat het vlees er malser door wordt.

De basis van een marinade bestaat daarom meestal uit een vet (olie), een zuur (azijn, citruszuur of wijn) en smaakmakers (kruiden, specerijen, knoflook). Het zuur breekt de vezels van het vlees af waardoor het malser en sappiger wordt. Een truuk om een stuk vis of vlees nog sneller te marineren is met behulp van een vacuumsysteem. De marinade doe je samen met het vlees of de vis in een vacummeerzak die je vacumeert. Hierdoor is het vlees of de vis binnen no time klaar voor gebruik op de barbecue.
Marinade_1

IN YOGHURT OF KARNEMELK

Marineren met zure melkproducten geeft het beste resultaat, als je het de tijd gunt. Het vlees en gevogelte wordt heerlijk mals en krijgt een romige smaak. Je kan het beste gebruik maken van Griekse yoghurt of karnemelk. Hiermee krijg je het taaiste vlees heerlijk mals.
Marinade_2

VIS MARINEREN

Als je van plan bent om een vis te marineren, doe dit dan vooral niet te lang. Een marinade werkt op vis hetzelfde als bij vlees. Met het verschil dat vis al soepel en mals is van zichzelf. Te lang marineren kan zorgen dat de vis te zacht wordt en uit elkaar valt.
$name