Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Barbecue schoonmaken

Header-bbq-schoonmaken

Hoe maak ik mijn barbecue schoon?

Wie wil dat niet? Een snelle en makkelijke manier om je BBQ-rooster vrij van vet en vuil te krijgen. Tja, de barbecue schoonmaken, het blijft toch altijd een beetje een moetje van het barbecueën. Genoeg mensen die dit ook niet of nauwelijks doen. Los van het feit dat het niet schoonmaken van je barbecue zijn levensduur verkort, komt het de smaak van je gerecht ook zeker niet ten goeden. Daarom zetten wij een aantal handige manieren voor je op een rijtje om de viezigheid van je BBQ-rooster af te krijgen.


Schoonmaken van de barbecue

Houtskoolbarbecue

Verwijder grote stukken etensresten eerst van het grillrooster met een schraper of een BBQ-borstel. Een warm rooster maakt makkelijker schoon. Etensresten hechten zich vaster naarmate je langer wacht met reinigen van de barbecue. Daarna maak je het BBQ-rooster zonder al te veel moeite schoon met een spons en afwasmiddel. Afspoelen met warm water.

Gasbarbecue

Verwijder na het barbecueën de grotere etensresten met keukenpapier. Zet daarna het vuur van de barbecue op de hoogste stand en sluit het deksel. Laat het 10-15 minuten branden tot alle resten verbrand zijn. Maak daarna het grillrooster schoon met een schraper of een BBQ-borstel. Herhaal deze stappen als de barbecue erg smerig is. Gebruik nooit een staalborstel of staalspons. Deze beschadigt het grillrooster.

Het deksel zal op een gegeven moment aan de binnenkant ook vet worden. Het beste moment om deze schoon te maken is na het barbecueën als het deksel nog warm is. Reinig het deksel met een spons met een sopje met bijvoorbeeld afwasmiddel.


3 snelle en makkelijke BBQ-rooster schoonmaaktips

tip-1

TIP 1

"Het schoonmaken van het barbecuerooster gaat heel erg gemakkelijk met een prop aluminiumfolie. Licht wrijven en je rooster wordt weer als nieuw."
 
tip-2

TIP 2

"Het rooster van je barbecue krijg je eenvoudig schoon door met een halve citroen over het rooster te wrijven."
tip-3

TIP 3

"Als je de barbecue net hebt aangestoken en de vlammen mooi naar boven komen, maak je voorzichtig met een BBQ-borstel even het rooster schoon."

BBQ schoonmaakaccessoires

Wanneer je het rooster van je barbecue toch al langer dan een week niet hebt schoongemaakt is er een effectieve manieren om deze weer vet en vuil vrij te krijgen. Het rooster maak je gemakkelijk schoon door het in een vuilniszak te stoppen. Leg de zak plat op de grond, doe er Biotex in en giet er kokend water bij. Bind de zak dicht en laat dit een nacht liggen. De volgende dag maak je het rooster met een borstel moeiteloos schoon.

Schoonmaken is nooit leuk. Maak het jezelf een stuk makkelijker met bijvoorbeeld een BBQ-borstel of speciale BBQ-spray. 


hg-barbecue-reiniger

Barbecuereiniger

Met een barbecuereiniger maakt u elke barbecue met gemak weer blinkend schoon. De aanslag verdwijnt snel, zonder enorm te hoeven boenen of schrobben.

Schoonmaaktips van HG!
De werking van HG barbecuereiniger wordt versterkt door de te reinigen oppervlakken handwarm te verwarmen. Besproei het oppervlak en laat het 3 tot 5 minuten inwerken. Zo nodig boenen met een borstel of schuurspons. Spoel hierna de behandelde onderdelen met warm water schoon. Bij sterk vervuilde barbecueroosters de behandeling eventueel enige malen herhalen.


weber schoonmaak accessoires

BBQ schoonmaakaccessoires

Een schoon kookrooster voorkomt dat het steakdiner van gisteren de zorgvuldig gekruide vis en groenten van vandaag besmet. Met bijvoorbeeld een Weber bamboehouten borstel ben je helemaal klaar met het hardst werkende apparaat in je gereedschapskist.

Eigen merk
Tarrington House is door Makro speciaal geïntroduceerd om een oplossing te bieden van hoge kwaliteit en mooi design tegen aantrekkelijke prijzen. Ook de accessoires van Tarrington House voldoen aan al deze criteria.
Maak iedere BBQ compleet

Naast schoonmaak tips, vind je bij ons ook alle BBQ-accessoires. Nieuw bestek, borden en disposables, kookgerei, apparatuur... zelfs een compleet nieuwe eethoek voor binnen of buiten vind je in ons BBQ-assortiment.