Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Barbecue schoonmaken

Lp-header-bbq-schoonmaken

Hoe maak ik mijn barbecue schoon?

Wie wil dat niet? Een snelle en makkelijke manier om je BBQ-rooster vrij van vet en vuil te krijgen. Hieronder lees je in een aantal manieren om viezigheid van je BBQ-rooster af te krijgen.


Schoonmaken van de barbecue

Houtskoolbarbecue

Verwijder grote stukken etensresten eerst van het grillrooster met een schraper of een BBQ-borstel. Een warm rooster maakt makkelijker schoon. Etensresten hechten zich vaster naarmate je langer wacht met reinigen van de barbecue. Daarna maak je het BBQ-rooster zonder al te veel moeite schoon met een spons en afwasmiddel. Afspoelen met warm water.

Gasbarbecue

Verwijder na het barbecueën de grotere etensresten met keukenpapier. Zet daarna het vuur van de barbecue op de hoogste stand en sluit het deksel. Laat het 10-15 minuten branden tot alle resten verbrand zijn. Maak daarna het grillrooster schoon met een schraper of een BBQ-borstel. Herhaal deze stappen als de barbecue erg smerig is. Gebruik nooit een staalborstel of staalspons. Deze beschadigt het grillrooster.

Het deksel zal op een gegeven moment aan de binnenkant ook vet worden. Het beste moment om deze schoon te maken is na het barbecueën als het deksel nog warm is. Reinig het deksel met een spons met een sopje met bijvoorbeeld afwasmiddel.


3 snelle en makkelijke BBQ-rooster schoonmaaktips

tip-1

TIP 1

"Het schoonmaken van het barbecuerooster gaat heel erg gemakkelijk met een prop aluminiumfolie. Licht wrijven en je rooster wordt weer als nieuw."
 
tip-2

TIP 2

"Het rooster van je barbecue krijg je eenvoudig schoon door met een halve citroen over het rooster te wrijven."
tip-3

TIP 3

"Als je de barbecue net hebt aangestoken en de vlammen mooi naar boven komen, maak je voorzichtig met een BBQ-borstel even het rooster schoon."

BBQ schoonmaakaccessoires

Wanneer je het rooster van je barbecue toch al langer dan een week niet hebt schoongemaakt is er een effectieve manieren om deze weer vet en vuil vrij te krijgen. Het rooster maak je gemakkelijk schoon door het in een vuilniszak te stoppen. Leg de zak plat op de grond, doe er Biotex in en giet er kokend water bij. Bind de zak dicht en laat dit een nacht liggen. De volgende dag maak je het rooster met een borstel moeiteloos schoon.

Schoonmaken is nooit leuk. Maak het jezelf een stuk makkelijker met bijvoorbeeld een BBQ-borstel of speciale BBQ-spray. 


accessoires-weber

Weber

Het Amerikaanse merk Weber is de wereldwijde marktleider op het gebied van barbecues. In 1952 introduceerde Weber de eerste kogelbarbecue met deksel. Dankzij de superieure kwaliteit, de innovatieve concepten en de sterke service is Weber altijd een juiste keuze.


accessoires-tarrington

Tarrington House

Tarrington House is door Makro speciaal geïntroduceerd om een oplossing te bieden van hoge kwaliteit en mooi design tegen aantrekkelijke prijzen. Ook de accessoires van Tarrington House voldoen aan al deze criteria.accessoires-jamie

Jamie Oliver

Barbecueën als een topchef! Maak met Jamie Oliver van je BBQ een feest. Dankzij de hoge kwaliteit van zijn producten en mooie vormgeving ben je verzekerd van een goede start van het BBQ-seizoen.
Maak iedere BBQ compleet

Naast schoonmaak tips, vind je bij ons ook alle BBQ-accessoires. Nieuw bestek, borden en disposables, kookgerei, apparatuur... zelfs een compleet nieuwe eethoek voor binnen of buiten vind je in ons BBQ-assortiment.