Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Sauzen, rubs en marinades

Header-bbq-sauzen-en-rubs

De BBQ van saai naar super

Er zijn verschillende manier om dat stukje vlees van de grill nog net dat beetje extraís te geven. Zo kan je het vlees vooraf marineren voor extra smaak en malsheid of je kan gebruik maken van een dry rub om het beste in het vlees naar boven te halen. En is je vlees gegrilld dan is er nog een heel scala aan sauzen naar smaak om het verder te perfectioneren. Kortom, geef je gerechten van de grill net dat beetje extra met ons assortiment smaakmakers. Wat je voorkeur ook is, er zit gegarandeerd voor iedereen een lekkere keuze tussen.SAUZEN


Uitgelicht: Hellmann's Real

Trakteer jezelf op ‘s werelds favoriete mayonaise! Breng met de onmiskenbare smaak van Hellmann's het beste in je salade, hamburger of broodje naar boven. Hellmann’s mayonaise werd meer dan 100 jaar geleden door Richard Hellmann gecreëerd in zijn delicatessezaak in New York.

De beste producten kenmerkte hij door een blauw lint om de pot te binden. Dit blauwe lint vind je nog steeds terug op ons etiket. Het staat voor onze voortdurende zorg voor de beste kwaliteitsproducten.

Vandaag wordt Hellmann's mayonaise nog steeds gemaakt met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten, zoals vrije-uitloopeieren en duurzame olie. Onze Hellmann’s Real is een natuurlijke bron van Omega 3 en geschikt voor vegetariërs. (Bevat: Kippenei)

Afbeelding van Hellmanns Real Squees

Fles 430 milliliterAfbeelding van Hellmanns Real Big

Emmer 5 literAfbeelding van Hellmanns Real Pot

Pot 400 gramSauzen met Hellmanns Real mayonaise-M

BBQ-saus recepten met Hellmann’s Real

Één basis oneindig veel mogelijkheden
Hellmann’s REAL mayonaise is de ideale basis voor al je sauzen. Breng op smaak met verse kruiden en specerijen en geef iedere saus je eigen signatuur.


Bekijk de recepten


Uitgelicht: Jean Bâton

Jan Stok werkte in de jaren ’60 in de keuken op de schepen van de Holland-Amerikalijn. Hij was daar als ‘chef garde-manger’ verantwoordelijk voor de koude keuken. Zijn Franse collega’s vertaalden zijn naam al snel naar ‘Jean Bâton’. Onder deze naam werd Jan bij het grote publiek bekend om zijn lekkere sauzen.

Jean Bâton baconnaise

Baconnaise

Baconnaise is gemaakt van echte mayonaise en boven beukenhout gerookte bacon. Een unieke smaakmaker die van elke tafel wat bijzonders maakt.


Jean Bâton mayonaise

Tonijn Mayonaise

De Tonijnmayonaise wordt gemaakt met tonijn, ansjovis en kappertjes. Deze combinatie geeft een frisse pittige, zilte smaak. De klassieke combinatie is natuurlijk met kalfsvlees: de vitello tonato. Probeer tonijnmayonaise ook eens als dip voor geroosterde groenten.


Jean Bâton truffel mayonaise

Truffel Mayonaise

Truffelmayonaise met echte truffel. De typische truffelsmaak maakt bijna alles lekker. Mooi te combineren met rood vlees, maar maakt ook direct iets bijzonders van bijvoorbeeld een moot kabeljauw of een pastasalade.DRY RUBS


Hoe maak je een goed stuk vlees nog smakelijker? Een goede dry rub laat de beste kanten van je mooie stuk vlees nog beter tot hun recht komen. Ideaal voor de grotere stukken vlees die langzaam op de barbecue moeten garen.


Dry rubs

Hoe gebruik je een Dry rub?

1. Maak je vlees schoon door het te wassen en weer droog te deppen;

2. Wrijf het vlees goed in met een dry rub naar keuze en laat het geheel minimaal 30 minuten in de koelkast intrekken. Doe plastic folie om het vlees om zo de rub goed op zijn plaats te houden;

3. Nadat de intrektijd is verstrekken, kan je het vlees laten garen op de barbecue volgens passende bereidingswijze.

Let op!

Dry rubs onttrekken vocht van het vlees; let er daarom goed op dat je een stuk vlees gebruikt dat wat dikker is.


Uitgelicht: Grate Goods Dry Rubs
All-purpose BBQ rub

All-purpose BBQ rub

De All-Purpose BBQ-rub van Grate Goods is een mooie keuze voor een rub om als beginner mee te experimenteren. Deze rub brengt een mooie, uitgebalanceerde mix van krachtige kruiden en specerijen.


Premium Spicy Chipotle BBQ Rub

Premium Spicy Chipotle BBQ Rub

Chipotle-pepers zijn rijpe Jalapeno-pepers die langzaam zijn gerookt en gedroogd. De smaak van deze pepers is te omschrijven als zoet en rokerig. Een uitstekende basis voor een spicy rub!


Short ribs met Santa Maria rub

Stap 1
Neem de rauwe short ribs en wrijf deze goed in met een rub naar keuze. Wikkel het ingewreven vlees in plastic en laat de rub minimaal een uur intrekken.

Stap 2
Breng intussen de barbecue op temperatuur. Zorg er voor dat de kolen wit uitslaan en goed gloeien.

Stap 3
Leg de short ribs op het rooster.

Stap 4
Doe de deksel op de barbecue en laat de ribs garen. De kerntemperatuur moet 95 graden zijn om de ribs goed gaar te krijgen. Dit proces kan tot 8 uur duren, dus trek hier ruim de tijd voor uit!

Shortrib rokenMARINADES


Het idee achter marineren is onder andere dat het vlees er malser door wordt. De basis van een marinade bestaat daarom meestal uit een vet (olie), een zuur (azijn, citruszuur of wijn) en smaakmakers (kruiden, specerijen, knoflook). Het zuur breekt de vezels van het vlees af waardoor het malser en sappiger wordt. 


Marineren

Marineren in … melkproducten?
Marineren met zure melkproducten geeft het beste resultaat, als je het de tijd gunt. Het vlees en gevogelte wordt heerlijk mals en krijgt een romige smaak. Je kan het beste gebruik maken van Griekse yoghurt of karnemelk. Hiermee krijg je het taaiste vlees heerlijk mals.

Vis marineren
Als je van plan bent om een vis te marineren, doe dit dan vooral niet te lang. Een marinade werkt op vis hetzelfde als bij vlees. Met het verschil dat vis al soepel en mals is van zichzelf. Te lang marineren kan zorgen dat de vis te zacht wordt en uit elkaar valt.

Super en simpel
De beste marinades zijn vaak de meest eenvoudige. Zorg dat je altijd goede olijfolie, wijn of azijn en verse knoflook in huis. Schaf je favoriete kruiden en specerijen aan en begin met uitproberen!

 


Maak iedere BBQ compleet

Naast een uitgebreid dry rubs en sauzen assortiment, vind je bij ons ook alle BBQ-accessoires. Nieuw bestek, borden en disposables, kookgerei, apparatuur... zelfs een compleet nieuwe eethoek voor binnen of buiten vind je in ons BBQ-assortiment.