Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Tuin en terras

Header-bbq-tuin-en-terras

Tuintrend: binnen naar buiten

Als het aankomt op heerlijk relaxed buiten zitten en eten kan je het zo gek maken als je wilt. Een simpel tafeltje en stoelen is voor sommige genoeg, maar wil je je meer uitleven dan zijn er opties genoeg. Wat dacht je van een sofa-set of een comfortabele loungehoek... of een hemelbed…speciaal voor buiten! De lijn tussen binnen en buiten vervaagt steeds meer en dit biedt veel mogelijkheden voor het inrichten van je tuin.
Groen in je huis of tuin


Zou het niet fantastisch zijn om een palm- of olijfboom in je huis of tuin te hebben staan? En anders dan je misschien denkt zijn deze bomen ook gewoon in ons koude kikkerlandje te houden. Wij hebben nu zowel een prachtige palmboom als een sierlijke olijfboom in ons assortiment. En met de juist verzorging kan je deze bomen ook gewoon in ons Hollandse klimaat goed houden. Hiervoor moet je wel op een paar zaken letten. Gelukkig hebben wij met behulp van onze leverancier Van der Arend Tropical Plantcenter een helder overzicht kunnen maken met alles waar je rekening mee moet houden in de verzorging van deze planten.


Image-bbq-tuin-bomen


Palmboom (Eagle Palm/Trachycarpus)

Het beste is het als de palm in de volle grond kan staan. In een pot plaatsen is goed mogelijk, maar wel lastiger om de palm daarin optimaal te verzorgen. Beide standplaatsen zullen hieronder besproken worden. De plant moet voor september in de volle grond gepoot worden, anders hebben de wortels niet genoeg tijd om zich te herstellen van het overpoten en zich aan te passen aan de nieuwe omgeving voor de winterperiode begint.


Download de verzorgingstips 


Olijfboom

De olijfboom bestaat al duizenden jaren en heeft waarschijnlijk haar oorsprong gevonden in de landen rond het Middellandse Zeegebied. In de Griekse mythologie werd de olijfboom al genoemd en in de joodse cultuur wordt deze nog steeds als het symbool van vrede en geluk gezien. De botanische benaming van de olijfboom is Olea europaea.Download de verzorgingstipsBuitenzaken

Je kan het niet over barbecuen hebben zonder het te hebben over de tuin. Je kan met je bordje natuurlijk binnen aan tafel gaan zitten eten, maar om echt van je barbecuemaal te genieten is de tuin toch de beste plek dus deze verdient ook de gepaste aandacht. De mogelijkheden die er zijn voor je tuin zijn legio en hangen vooral af van je persoonlijke smaak. Zou is het handig om na te denken welke materialen te gebruiken. Ga je voor natuurlijke materialen voor een meer rustieke en stoere look of kies je voor een modernere look met bijvoorbeeld kunsstof. Wil je veel groen of hou je juist meer van een volledig betegelde tuin. En wil je jouw tuin omtoveren tot een waar kookparadijs dan is een buitenkeuken iets voor je om over na te denken, nog meer kookgemak. Kortom, je kunt het zo gek maken als jezelf wilt en we helpen je graag met wat tips en aandachtspunten.