Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Parasols

Header-parasol

  TERRASMEUBELEN      VERWARMERS      PARASOLS      PAVILJOENS      TROPISCHE BOMEN      


BESCHERMING, SFEER EN VERWARMING

Een goedgekozen parasol brengt schaduw en sfeer in je tuin of op je balkon. Ook houdt je parasol de warmte van de zon voor je vast en geeft die ’s avonds, als het buiten fris wordt, weer aan je terug. Parasols zijn er in verschillende soorten en maten: we helpen je graag kiezen. 


Soorten_Header
Parasol1

Wie kent hem niet?

Een stok, baleinen en doek. De oerparasol doet het altijd goed, bijvoorbeeld in het midden van je tafel. Je bedient hem met de hand of lekker makkelijk met een katrol.



Parasol2

De hele dag schaduw

Oerparasol-plus. In de mast zit een kantelsysteem zodat je de parasol kunt buigen en hellen naar waar de zon vandaan komt. Bijzonder fijn in het voorjaar, als de zon laag staat.



Parasol3

Staat nooit in de weg

Het doek van deze parasol hangt niet boven maar naast de stok en biedt alle ruimte om eronder te zitten of liggen. Meestal kan je het doek draaien zonder de voet te verzetten.



Parasol4

Compacte keuze

Wandparasols zijn geschikt voor een vaste bevestiging aan de wand. Zeer handig op plekken waar weinig ruimte is voor een parasol, zoals bijvoorbeeld op een balkon.



Parasol5

Half zo groot, dubbel zo handig

Een gewone parasol en daar de helft van. Dat is de parasol die op geen balkon mag ontbreken. Ook de voet is half dus hij staat strak tegen de muur.



Parasol6

Functioneel en decoratief

Heerlijk toch wanneer de temperaturen eindelijk stijgen naar aangename hoogtes en je weer heerlijk ontspannen buiten kan vertoeven. En hoe dankbaar je de zon ook bent voor deze temperaturen, vaak is het pas echt lekker relaxen op een plekje in de schaduw. Schaduwdoeken zijn dan de ideale oplossing. En daarnaast ziet het er ook nog eens hartstikke leuk uit.

VierkantRond

Waar moet je op letten? 

De baleinen van een vierkant doek zijn langer dan die van een rond doek. Dit levert een extra groot schaduwoppervlak op maar het is lastig om een vierkante parasol boven een tafel in te klappen. Een ronde parasol is boven je tafel meer geschikt. Ter vergelijking: een vierkante parasol van 300 x 300 cm levert ongeveer evenveel schaduw als een ronde met een doorsnede van 350 cm. En verder kies je gewoon wat je het mooist vindt.



Voet

Wist je dat…?

Een hangparasol heeft een zwaardere voet nodig dan een parasol met de mast in het midden. Een kruisvoet met ruimte voor zware tegels wordt voor hangparasols veel gebruikt.



Mechanisme_header
Mechanisme1

Push-up parasol

De push-up parasol met aluminium frame zet je uit als een paraplu. Te kantelen voor meer schaduw en in hoogte verstelbaar met een draaiknop.



Mechanisme2

Draaimechanisme

De staande parasol met draaimechanisme. Grotere exemplaren zijn meestal niet kantelbaar in verband met het gewicht van het doek.



Mechanisme3

Staande parasol met katrol

De staande parasol met katrol trek je soepeltjes op met een touw. Meestal van hout of aluminium en niet kantelbaar.



Materiaal

Wist je dat…?

Afhankelijk van het materiaal en de kleur van het doek houdt je parasol tot wel 90% van de uv-stralen tegen. Hoe donkerder het doek, des te minder zonlicht er doorheen komt.



Schoonmaken

Zo blijft je parasol mooi

Maak je parasol regelmatig schoon met een droge doek of zachte borstel, en bij hardnekkig vuil met wat water en groene zeep. Een beschermhoes is aan te bevelen, voor perioden waarin de zon niet schijnt.



$name