Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Tropische bomen

Header

  TERRASMEUBELEN      VERWARMERS      PARASOLS      PAVILJOENS      TROPISCHE BOMEN      


CREËER JE EIGEN OASE

Zou het niet fantastisch zijn om een palm- of olijfboom in je huis of tuin te hebben staan? En anders dan je misschien denkt zijn deze bomen ook gewoon in ons koude kikkerlandje te houden. Wij hebben nu zowel een prachtige palmboom als een sierlijke olijfboom in ons assortiment. En met de juiste verzorging kan je deze bomen dus gewoon in ons Hollandse klimaat goed houden. Hiervoor moet je wel op een paar zaken letten. Gelukkig hebben wij met behulp van onze leverancier Van der Arend Tropical Plantcenter een helder overzicht kunnen maken met alles waar je rekening mee moet houden in de verzorging van deze planten.


Olijf

Olijfboom

De olijfboom bestaat al duizenden jaren en heeft waarschijnlijk haar oorsprong gevonden in de landen rond het Middellandse Zeegebied. In de Griekse mythologie werd de olijfboom al genoemd en in de joodse cultuur wordt deze nog steeds als het symbool van vrede en geluk gezien. De botanische benaming van de olijfboom is Olea europaea.


Download de verzorgingstips


Palm

Palmboom (Eagle Palm/Trachycarpus)

Het beste is het als de palm in de volle grond kan staan. In een pot plaatsen is goed mogelijk, maar wel lastiger om de palm daarin optimaal te verzorgen. Beide standplaatsen zullen hieronder besproken worden. De plant moet voor september in de volle grond gepoot worden. De wortels hebben anders hebben niet genoeg tijd om zich te herstellen van het verpotten en zich aan te passen aan de nieuwe omgeving voor de winterperiode begint.


Download de verzorgingstips


$name