Basilicum

Smaak en aroma

Gedroogde basilicum heeft een zoet-pittig aroma en geeft uw gerechten een licht peperige smaak.

Snelle keukentips:

Bewaren:

  • Bewaar basilicum op een koele, donkere plaats. Koop zoveel als u denkt te kunnen gebruiken binnen zes maanden.

Verhoudingen:

  • 1 eetlepel gedroogde basilicum = 3 eetlepels verse basilicum

Gebruk bij het koken:

  • U kunt gedroogde basilicum toevoegen tijdens het koken om smaak toe te voegen aan uw gerecht. Het aroma gaat niet verloren, maar wordt opgenomen. Verse basilicum is echter beter geschikt om gerechten te garneren en decoreren.

Gerechten waar het het beste bij past

Gerechten waar het het beste bij past

lamb

Vlees

Als marinade voor lam or rundvlees
salad

Zeevruchten

In saladedressing
Als marinade voor antipasti
pizza

Pizza

Als garnering

Aanbevolen recept voor verse basilicum

Antipasti van groenten

  • 3 paprika's, verschillende kleuren
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • ½ chillipeper
  • 200g roomkaas
  • Olijfolie
  • Basilicum, tijm
  • Zout, peper

Bereiding:

Snijd de paprika's, courgette en aubergine in de lengte in dunne plakjes. Stoof ze licht aan in een pan met olijfolie. Voeg tijm en gehakte knoflook toe en bak tot alles zacht is. Breng daarna pas op smaak met zout en peper. Hak de rode ui en chilipeper heel fijn. Roer door de roomkaas, verfijn met gehakte basilicum en proef. Vul de groentenplakjes met het roomkaasmengsel. Rol ze op en zet vast met prikkertjes.

Andere kruiden en specerijen die er goed bij passen

Rozemarijn, Oregano, Koriander, Dille


Meer informatie over andere kruiden en specerijen

Bekijk andere kruiden en specerijen