Bieslook

Smaak en aroma

Bieslook biedt een subtiele uismaak en -aroma, die doen denken aan kleine lente-uitjes of jonge prei.

Snelle keukentips

Bewaren:

  • Bewaar gedroogde bieslook in een koele, donkere kast, verwijderd van directe warmte en zonlicht. Koop zoveel als u denkt te kunnen gebruiken binnen een jaar.

Verhoudingen:

  • 1 eetlepel verse bieslook = 1 theelepel gedroogde bieslook

Gebruik bij het koken:

  • Bieslook kan in veel gerechten worden gebruikt als vervanging van uien. Probeer het eens in een vulling of voeg toe aan soepen. Laat gedroogde bieslook voor gebruik korte tijd weken in water.

Gerechten waar het het beste bij past

Gerechten waar het het beste bij past

sausages

Vlees

Op gegrilde worsten
Bij lamsvlees
salad

Groenten

In saladedressing
dressing

Bouillons en sauzen

In sauzen zoals remoulade

Aanbevolen recept

Snelle mayonaise

  • 125-150 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eigelen
  • Een beetje citroensap
  • Zout, peper
  • Suiker
Apparatuur:
  • Staafmixer

Instructies:

Doe de zonnebloemolie, mosterd, eigeel, citroensap, suiker, zout en peper in een mengbeker.

Steek de staafmixer helemaal in de vloeistof, zet hem aan en trek hem langzaam omhoog zonder onderbrekingen. De ingrediënten worden onmiddellijk gecombineerd en de mayonaise is al klaar.

Om er cocktailsaus van te maken, ment u de mayonaise met wat tomatenketchup, een beetje cognac, een beetje citroensaus en wat dille. 

Voeg voor aïoli wat gehakte teentjes knoflook toe. 

Remoulade wordt gemaakt door kappertjes, gehakte ansjovis, komkommer en bieslook toe te voegen.

Andere kruiden en specerijen die er goed bij passen

Peterselie, Dragon


Meer informatie over andere kruiden en specerijen

Bekijk andere kruiden en specerijen