Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Dragon

Smaak en aroma

Dragon heeft een licht bitterzoete smaak en een aroma dat lijkt op anijs.

Snelle keukentips:

Bewaren:

  • Bewaar dragon op een koele, donkere plaats. Koop zoveel als u binnen een jaar denkt te gebruiken.

Verhoudingen:

  • 1 eetlepel verse dragon = 1 theelepel gedroogde dragon

Gebruik bij het koken:

  • Warmte intensiveert de smaak van verse en gedroogde dragon sterk, dus deze moet altijd worden toegevoegd aan het eind van de kooktijd.

Past goed bij

Past goed bij

fish

Vis

Tong, Schol
chicken

Vlees

Rundvlees, Lam
asparagus

Groenten

In saladedressing, Asperges, Tomaaat, Bloemkool

Anbevolen recept

Heerlijke scholrolletjes

  • laurierblaadje, dragon
  • 5 schollen
  • 600 g zeevenkel
  • olijfolie
  • 300 g groene aspergetips
  • 500 ml witte wijn
  • 500 ml water
  • 4 trostomaten
  • 1 sjalot
  • room
  • 1 bosje dille
  • zout, peper

Bereiding:

Fileer de schollen en verwijder het vel. Weeg de vier kleinste scholfilets en pureer deze fijn met hetzelfde gewicht aan room en een beetje dille voor de vulling.

Blancheer ondertussen de asperges, de zeevenkel en de tomaten in zout water. Haal het vel van de tomaten, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in dunne reepjes. Verdeel de vulling over de scholfilets en bedek ze met de aspergetips. Rol de filets op in kleine rolletjes en zet ze vast met prikkers (tip: u kunt ze ook vastbinden met bieslook).

Breng de witte wijn met het water, een laurierblaadje, een beetje dragon en gekneusde peper kort aan de kook in een grote pan en laat dan pruttelen.

Voeg de scholrolletjes toe en kook ze ong. 5-8 minuten. Bak de zeevenkel met de gesnipperde sjalot snel aan in een beetje olijfolie, voeg de tomatenreepjes toe en breng op smaak met zout en peper. Leg de zeegroenten op een bord, plaats de rolletjes er bovenop en serveer onmiddellijk

Andere kruiden en specerijen die er goed bij passen

Bieslook, Peterselie


Meer informatie over andere kruiden en specerijen

Bekijk andere kruiden en specerijen