Gember

Smaak en aroma

Het aroma van gember is aangenaam en pittig. De smaak is doordringend, pittig en licht bijtend.

Snelle keukentips

Bewaren:

  • Bewaar gember op een koele, donkere plaats.

Verhoudingen:

  • 2 eetlepels verse gember = 1 theelepel gedroogde gember

Gebruik bij het koken:

  • Voeg gedroogd gemberpoeder toe aan stoofgerechten, soepen, curry's, ovenschotels en andere gerechten. Gember kan het beste worden toegevoegd als het gerecht bijna klaar is, zodat het niet te lang wordt gekookt. Gebruik gedroogde, gesuikerde gemberstukjes in gebakken of gekookte desserts.

Past goed bij

Past goed bij

chicken

Vlees

Als marinade voor lam of rundvlees
vegetables

Groenten

Voeg gedroogd gemberpoeder toe aan stoofgerechten, soepen, curry's, ovenschotels

Anbevolen recept

Gember-wortelsoep

  • 2 eetlepels ongezouten roomboter
  • 2 uien, geschild en gehakt
  • 6 koppen kippenbouillon
  • 1 kg wortels, geschild en in plakjes
  • 2 eetlepels geraspte verse gember
  • 200 ml slagroom
  • zout en witte peper
  • zure room
  • takjes peterselie

Bereiding

Smelt de boter op gemiddeld vuur in een diepe pan. Voeg de uien toe en bak onder continu roeren tot ze zacht en goudbruin zijn. 

Schenk de bouillon in de pan en voeg de plakjes wortel en gember toe. Breng aan de kook. Laat de soep op middelhoog vuur pruttelen tot de wortels gaar zijn.

Haal de soep van het vuur en laat hem ongeveer 5 minuten afkoelen. Mix glad met de staafmixer en voeg de slagroom toe. Verwarm de soep weer tot hij klaar is om te serveren. Voeg zout en peper toe naar smaak, garneer met zure room en peterselie.

Andere kruiden en specerijen die er goed bij passen

Oregano, Komijn, Rode paprika, Peterselie, Nootmuskaat, Kardemom - Het kruid van kerstmis


Meer informatie over andere kruiden en specerijen

Bekijk andere kruiden en specerijen