Groene peper

Smaak en aroma

Groene peper heeft een pittige en frisse smaak en een helder aroma. Hij is minder pittig dan zwarte peper.

Snelle keukentips

Bewaren:

  • Bewaar hele peperkorrels in een afgesloten potje op een koele, droge plaats tot maximaal een jaar. Als ze goed worden bewaard, kunnen peperkorrels wel drie jaar meegaan.

Verhoudingen:

  • 1 theelepel (5 ml) peperkorrels = 1 ½ theelepel (7 ml) gemalen peper.

Gebruik bij het koken:

  • Als u bij het koken gemalen peper gebruikt, moet u deze aan het eind van het kookproces toevoegen om er de meeste smaak uit te halen. Gebruik groene peper bij de bereiding van hartige gerechten.

Past goed bij

Past goed bij

soup2

Soepen en stoofgerechten

Als smaakmaker in soepen
sauce-dip

Bouillons en sauzen

Voor sauzen
letucce

Groenten

Als smaakmaker in salades. Als smaakmaker voor rijst

Anbevolen recept

Groene pepersaus

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, geschild en geperst
  • 3 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 230 ml cognac
  • 1 pot rundvleesbouillon
  • 260 ml room
  • 2 eetlepel grove mosterd
  • 120 ml groene peperkorrels in pekel, afgegoten, pekel opgevangen

Bereiding:

Roerbak het vlees dat u wilt serveren naar smaak. Haal het vlees uit de pan en gebruik de sappen van het rundvlees als basis. Doe de olijfolie, sjalotjes, knoflook en tijm in de pan en bak 1 tot 2 minuten. Voeg cognac toe en flambeer met de pan van het vuur. 

Zet terug op het vuur als de vlammen uit zijn. Voeg de bouillon toe en reduceer tot ongeveer de helft.

Zeef de vaste deeltjes eruit en voeg room en mosterd toe.

Reduceer weer tot ongeveer de helft. Doe dan het vuur uit en voeg de groene peperkorrels toe.

Andere kruiden en specerijen die er goed bij passen

Knoflook, Peterselie, Zwarte peper, Tijm, Rozemarijn, Laurierblaadjes, Koriander


Meer informatie over andere kruiden en specerijen

Bekijk andere kruiden en specerijen