Kaneel

Smaak en aroma

Kaneel heeft een roodbruine kleur en een licht bitterzoete smaak. Kaneelstokjes hebben een soepele, aardse en zoete smaak.

Snelle keukentips

Bewaren:

  • Bewaar kaneel in een luchtdicht potje op een koele, donkere plaats uit de buurt van licht en warmte. U kunt de levensduur van kaneel verlengen door hem in de koelkast te bewaren.

Verhoudingen:

  • Een kaneelstokje = 1/2 theelepel gemalen kaneel. De aanbevolen hoeveelheid is 1 tot 4 gram gemalen kaneel per dag.

Gebruik bij het koken:

  • U kunt kaneel toevoegen tijdens het koken of bakken om smaak toe te voegen aan uw gerecht. Het aroma gaat niet verloren, maar wordt opgenomen. Kaneelstokjes worden vaak gebruikt om gerechten te garneren en decoreren.

Past goed bij

Past goed bij

fish

Vis

Als smaakmaker en in marinades
lamb

Vlees

Als smaakmaker voor lam en in marinades
chicken4

Gevogelte

Als smaakmaker voor kip en in marinades

Anbevolen recept

Kaneelkip

  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 3 theelepels zout
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de gemalen kaneel, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, zout en peper. Besprenkel het vlees overal met het mengsel en leg het in een ovenschaal.

Bak 30-40 minuten of tot de kip volledig gaar is en niet meer roze. Lekker met een verse salade.

Andere kruiden en specerijen die er goed bij passen

Kardemom - Het kruid van kerstmis, Chili, Dille, Kerrie, Gember, Nootmuskaat


Meer informatie over andere kruiden en specerije

Bekijk andere kruiden en specerijen