Kerrie

Smaak en aroma

Kerrie heeft een unieke smaak vanwege de combinatie van hartige en zoete specerijen. Hartige specerijen geven de kerrie een diepe, aardse smaak en de zoete specerijen voegen helderheid en vuur toe.

Snelle keukentips

Bewaren:

  • Bewaar kerrie op een koele, donkere en droge plaats. Koop zoveel als u binnen zes maanden denkt te gebruiken.

Gebruik bij het koken:

  • Voeg kerrie al vroeg tijdens het koken toe, want de smaak heeft een paar minuten nodig om zich te ontwikkelen. Kerriepoeder werkt het beste als het wordt gemengd met een vloeistof of semivloeistof voor u het toevoegt aan uw gerecht.

Past goed bij

Past goed bij

chicken5

Gevogelte

Als smaakmaker voor kip
In marinades
risotto2

Groenten

Als smaakmaker in saladedressing
Als smaakmaker voor rijst
dressing

Soepen en stoofgerechten

Als smaakmaker

Anbevolen recept

Indiase linzenstoofpot

  • 250g rode linzen
  • 2 paprika's
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 blikje gehakte tomaten
  • 1 stukje gember ter grootte van een walnoot
  • 2 teentjes knoflook
  • 450 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 3 theelepels olie
  • zout, peper

Bereiding:

Hak de knoflook en gember. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de paprika's in blokjes. Rooster het kerriepoeder en de mosterdzaadjes in een hete steelpan. Voeg de olie, knoflook en gember toe en bak kort aan. Voeg de linzen en paprikablokjes toe en bak deze ook kort aan.

Blus alles af met de groentebouillon en breng aan de kook. Voeg de tomaten en kokosmelk toe en laat alles 15 tot 20 minuten pruttelen op laag vuur tot de linzen zacht zijn. Meng de lente-uitjes erdoor en breng op smaak met zout en peper. 

Serveer met vers gebakken papadam en crème fraîche.

Andere kruiden en specerijen die er goed bij passen

Kardemom - Het kruid van kerstmis, Chili, Kaneel, Kruidnagel – De bitterzoete specerij, Koriander, Komijn, Nootmuskaat, Zwarte peper, Saffraan


Meer informatie over andere kruiden en specerijen

Bekijk andere kruiden en specerijen