Knoflook

Smaak en aroma

Knoflook heeft een krachtige en opvallende geur en smaak.

Snelle keukentips

Bewaren:

  • Knoflook moet worden bewaard op een koele, droge, donkere plaats. Koop zoveel als u binnen zes maanden denkt te gebruiken.

Verhoudingen:

  • 1/8 theelepel knoflookpoeder = 1 teen knoflook. 1 theelepel knoflookvlokken = ½ theelepel knoflookpoeder.

Gebruik bij het koken:

  • Knoflookvlokken of knoflookpoeder kunnen tijdens het koken worden toegevoegd voor een lichte knoflooksmaak, bijvoorbeeld om vlees mee in te wrijven of in een pastasaus.

Past goed bij

Past goed bij

lamb

Vlees

Als smaakmaker voor varkensvlees, rundvlees, lamsvlees, worsten en in marinades
fish

Vis

Als smaakmaker en in marinades
pasta

Pasta

Als smaakmaker in pastasauzen

Anbevolen recept

Kruidenmengsel voor vis

  • 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes
  • ½ eetlepel peper
  • ½ eetlepel dilletoppen
  • rasp van de schil van een citroen
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 theelepel zeezout

Bereiding:

Meng de ingrediënten goed door elkaar in een mengkom. Kruid de vis en bak of grill deze vervolgens.

Andere kruiden en specerijen die er goed bij passen

Basilicum - De beste vriend van de Italiaanse kok, Oregano, Rozemarijn


Meer informatie over andere kruiden en specerijen

Bekijk andere kruiden en specerijen