Oregano

Smaak en aroma

Oregano heeft een krachtige geur en smaak.

Snelle keukentips

Bewaren:

  • Gedroogde oregano moet worden bewaard op een koele, donkere plaats in een goed afgesloten potje. Koop zoveel als u binnen zes maanden denkt te gebruiken.

Verhoudingen:

  • 1 eetlepel verse oregano = 1 theelepel gedroogde oregano. 1 theelepel verse oregano = 1 theelepel vloeibare oregano.

Gebruik bij het koken:

  • U kunt gedroogde oregano toevoegen tijdens het koken om smaak toe te voegen aan uw gerecht. Het aroma gaat niet verloren, maar wordt opgenomen.

Past goed bij

Past goed bij

bbq

Vlees

Als smaakmaker voor rood vlees
pasta

Pasta

Als smaakmaker in pastasauzen
pizza

Pizza

Als smaakmaker

anbevolen recept

Tomatensaus (voor pizza)

  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • basilicum
  • oregano
  • zout
  • peper
  • extra virgine olijfolie

Bereiding:

Doe voor de tomatensaus de gepelde tomaten (of gezeefde tomaten) met de knoflook, basilicum, zout, peper, oregano en olijfolie in een blender en pureer alles goed door elkaar.

Smeer de tomatensaus dun over het uitgerolde pizzadeeg en beleg de pizza vervolgens naar smaak.

Andere kruiden en specerijen die er goed bij passen

Knoflook, Chili, Tijm, Basilicum - De beste vriend van de Italiaanse kok, Peterselie


Meer informatie over andere kruiden en specerijen

Bekijk andere kruiden en specerijen