Rode paprika

Smaak en aroma

Afhankelijk van de soort paprika kan de smaak van rode paprika variëren van zoet, tot mild, tot pittig heet.

Snelle keukentips

Bewaren:

  • Rood paprikapoeder moet altijd worden bewaard op een koele, droge plaats, bij voorkeur in de koelkast. Het moet worden beschermd tegen zonlicht en ander sterk licht, en het product mag niet worden bewaard naast een sterk ruikende stof.

Verhoudingen:

  • Aanbevolen hoeveelheid (per 500 g): Rood en wit vlees = tot 125 ml, Groente = 4 theelepels (20 ml), Krab = 2 tot 3 theelepels (10 tot 15 ml)

Gebruik bij het koken:

  • Gedroogde rode paprika wordt meestal toegevoegd aan het eind van het kookproces, omdat warmte de kleur en smaak kan doen afnemen.

Past goed bij

Past goed bij

goulash1

Vlees

Als smaakmaker voor rood vlees en worsten en in marinades
shellfish

Zeevruchten

Als smaakmaker voor schaal- en schelpdieren
goulash

Als smaakmaker

Als smaakmaker

anbevolen recept

Aanbevolen recept

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g runderlappen, schoongemaakt, in blokjes
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 1 middelgrote wortel, geschild, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel zoet paprikapoeder
  • 800 ml runderbouillon
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 450 g aardappelen, geschild, in blokjes

Bereiding

Bak de runderlappen aan beide kanten 2 minuten aan op hoog vuur. Haal de blokjes uit de pan en voeg de ui en wortel toe. Roer tot de groenten gaar en zacht zijn.

Voeg nu de knoflook en paprika toe, roer alles door elkaar en laat het mengsel een minuut pruttelen. Schenk de runderbouillon in de pan en voeg de tomatenblokjes toe. Laat alles nog een paar minuten onder constant roeren pruttelen.

Doe het vlees terug in de pan, breng aan de kook en laat ongeveer een uur koken met het deksel op de pan. Voeg de aardappelblokjes toe en laat de goulash nog 30 minuten koken. 

Kruid naar smaak met zout en peper. Serveer in kommen met zure room en bieslook erop.

Andere kruiden en specerijen die er goed bij passen

Basilicum - De beste vriend van de Italiaanse kok, Komijn, Kardemom - Het kruid van kerstmis, Chili, Kaneel, Dille, Koriander, Knoflook, Oregano, Peterselie, Zwarte peper, Tijm


Meer informatie over andere kruiden en specerijen

Bekijk andere kruiden en specerijen