Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Asperges

asperge-header

Kwaliteit van Nederlandse bodem

Onze asperges komen bij het familiebedrijf Teboza vandaan, Nederlands grootste aspergeteler. Het bedrijf, gevestigd in het Limburgse Helden, is al generaties lang thuis in de teelt van asperges en telen meerdere rassen in verschillende klassen. Ze staan garant voor versheid en kwaliteit. De asperges die je vindt bij Makro worden geselecteerd op versheid, lengte, dikte kleur en kwaliteit. Ze worden altijd dagvers geleverd, waardoor wij je kwaliteit kunnen garanderen en je er zeker van bent dat jouw gasten de lekkerste asperges geserveerd krijgen.

Ambachtelijke teelt

De asperges zijn geteeld met vakmanschap en passie. Ze worden met de hand gestoken, een vakbekwame klus waar de nodige ervaring essentieel is. De stekers kunnen de kakelverse asperges niet te lang op het land houden aangezien ze het daglicht niet kunnen verdragen. Daarom worden ze na het steken afgespoeld en voor 24 uur in koud water gelegd. Dit voorkomt dat de asperges doorgroeien en verkleuren. Na het koude bad worden ze nogmaals gespoeld en gesorteerd naar klasse.

Pure asperges

De asperges komen gedurende de teelt niet in aanraking met bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Dit betekent niet direct dat ze ‘biologisch’ zijn, maar het betekent wel dat er in of op het product geen bestrijdingsmiddelen zitten.