Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Koffie, thee en chocolade

Special_ koffie thee chocolade

(H)eerlijke keuze

Duurzame productie, biologische producten en fairtrade-producten zijn zaken die zwaar meewegen in de samenstelling van ons assortiment. Of je nu koffie, thee of chocolade wilt, je kan er zeker van zijn dat onze kwaliteitsstandaard hoog ligt. Denk je aan Makro, dan denk je aan een betrouwbare, eerlijke en lekkere koffie, thee en chocolade.


Rondje koffie

Koffie wordt uitsluitend geproduceerd in landen rond de evenaar. Deze regio wordt dan ook wel met een knipoog de ‘koffiegordel’ genoemd. Binnen dit gebied zijn de omstandigheden optimaal voor koffieplanten om te gedijen. Dit heeft in eerste instantie te maken met het klimaat dat ideaal is in deze rond de evenaar gelegen landen. Daarnaast speelt ook hoogte een belangrijke rol bij het groeien van koffiebonen. Arabica bonen groeien enkel op hoogtes tussen de 1000 en 2000 meter. De Robusta bonen groeien juist op lager gelegen gebieden. Dit verklaar ook waarom Arabica bonen over het algemeen ook duurder zijn dan  Robusta bonen. Omdat ze op groter hoogte groeien, zijn ze moeilijker te plukken en te oogsten, waardoor dit werk een stuk arbeidsintensiever is.

 

Wist je trouwens dat koffiebonen cafeïne aanmaken om zicht te beschermen tegen ziektes en ongedierte? Daarom dat de Robusta bonen ook meer cafeïne bevatten dan Arabica bonen. Omdat zij in lager gelegen gebieden groeien worden ze meer blootgesteld aan ziektes en ongedierte, waardoor ze uit bescherming meer cafeïne aanmaken.

 

Makro biedt een hoogwaardig assortiment koffiespecialiteiten uit alle werelddelen. Met ruim 300 soorten koffie zijn we de grootste in Nederland. Om het gemakkelijk te maken vind je bij Makro een compleet assortiment: de machines en de koffie, maar ook de koffiemelk en de koffiekopjes.Image-Fair trade-biologisch

Biologisch en Fairtrade koffie

Er zijn een heleboel redenen om voor biologische koffie te kiezen in plaats van ‘gewone’ koffie. Zo is biologische koffie gezonder: het bevat geen chemische kleur,- geur-, en smaakstoffen of andere hulpstoffen. Biologische gewassen worden geteeld zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De smaak is puurder en voller en de koffie is van betere kwaliteit. Bovendien draag je bij aan een beter milieu.

Fairtrade helpt de koffieboeren en arbeiders in ontwikkelingslanden aan betere werkomstandigheden zoals stabiele, eerlijke lonen. Ook is er veel aandacht voor de strijd tegen het effect van de klimaatsverandering op de gewassen.

Geen keurmerk wel goede koffie? Lees meer op het Makro blogImage-maling

Wat maakt je favoriete koffie nu eigenlijk zo lekker?

De smaak wordt bepaald door de soort boon, de regio van herkomst, de verwerking en de branding. Arabica bonen kenmerken zich door een meer zoetzuurdere en verfijndere smaak. Robusta bonen zijn daartegen veel sterker en bitterder van smaak. Daarom dat veel gemalen koffies blends zijn. Ze combineren de verfijndere smaak van de Arabica boon met de kracht van de Robusta boon.

Door zelf je bonen te malen bepaal je mede de smaak van je koffie. Des te fijner de maling, des te intenser de smaak. Ook de bitterheid van koffie komt extra naar voren. Bij een grove maling proef je meer de rinse smaken. Ontdek door te proeven welke smaak bij je past.

TIP!
Verander de stand alleen als de machine maalt. Anders kan een koffieboon de malers blokkeren.Koffiegordel

Van goede huize

Het is misschien een van de meest besproken onderwerpen op kantoor: de kwaliteit van de koffie. 

Wij werken alleen met de beste leveranciers. Alleen zo kunnen we garanderen dat onze koffie bij je in de vestiging van goeden huize komt. Zowel de A-merken als ons eigen huismerk Rioba


Koffiemachine

Automatisch lekkere koffie

Goeie koffiebonen plus een goeie koffiemachine is lekkere koffie. Zo simpel is dat. Zoek de juiste koffiemachine voor je bedrijf? We geven je graag advies, hier op de site en in de vestiging.


Image-koffie-recepten

Koffie met een twist

Van een latte tot espresso als basis: steeds weer de ultieme smaakbeleving. Ontdek ook alle mogelijkheden die de siropen van Monin allemaal bieden.

Bekijk de speciale koffie recepten en kies jouw favoriet.

Tijd voor thee

Thee geeft je een moment om even tot rust te komen. De smaken en varianten van thee zijn uiteenlopend: van de toegankelijke Earl Grey en English breakfast tot aan de pittige rooibos- of gemberthee. Welke variant je voorkeur ook heeft: thee is altijd even genieten.Image-Rioba thee

Exclusief bij Makro

Makro biedt een ruim aanbod aan soort thee van de eigen merken. Aro kenmerkt zich door de populairste soorten thee aan te bieden tegen zeer scherpe prijzen. Met Rioba bieden we ook exclusievere soorten thee aan voor de echte fijnproevers. Kortom, bij Makro zit je altijd goed als je op zoekt bent naar thee.

Laat je inspireren door ons assortiment


Image-munt gember thee-agf

Verse munt- of gemberthee

In plaats van theezakjes te gebruiken is het ook heel lekker en makkelijk om gewoon verse kruiden een tijdje in heet water te laten trekken. Verse munt is hier een heel bekend en populair voorbeeld van, maar ook verse gember is erg in trek. Onze vers afdeling biedt vele verse kruiden aan. Puurder ga je jouw thee niet krijgen.

Ons AGF assortiment


Image-waterkokers

Waterkoker

Een goede waterkoker is natuurlijk ontbeerlijk voor een lekker en snelle kop thee. Makro biedt een grote variatie aan waterkokers. Opzoek naar kwaliteit tegen een lage prijs, bekijk dan onze waterkokers van Tarrington House. Maar we hebben ook luxer aanbod aan waterkokers van o.a. Philips, Bosche en ProfiCook.Chocolade

Chocolade is in de hele wereld geliefd. In België en Nederland is chocolade te koop als repen, maar ook verwerkt in producten als pralines (bonbons), koekjes en ijsjes. Het is eveneens een ingrediënt van veel soorten snoepgoed. Zoek ook eens naar het Fairtrade-certificeringszegel en help een duurzamere wereld te ondersteunen, gewoon door te genieten van je favoriete traktatie!


Bekijk het chocolade assortiment