Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Vis, schaal- & schelpdieren

Verser dan vers

Alles moet verser dan vers zijn, daarom heeft Makro haar eigen visinkopers. Ze kiezen alleen voor vis met het allerhoogste kwaliteitskeurmerk. Dus je hebt altijd de zekerheid dat de vis op een verantwoorde en duurzame manier is gevangen. Het assortiment is zeer uitgebreid. Makro heeft een aanvoer van 60 tot 80 soorten dagverse vis, zeven dagen per week. Een hoge omloopsnelheid en een hele goede mix van prijs en kwaliteit, daar zijn we altijd mee bezig. We draaien hier op de visafdeling bijna vol-continu. We hebben hele korte lijnen met inkopers, maar ook met onze klanten. Zo communiceren we bijna dagelijks onze veilingaankopen, de superscherp geprijsde 'catch of the day'. Bekijk ons visassortiment


service-vis

Full service op onze visafdeling, maar wat betekent dit nu eigenlijk? 

• Fileren: Hele vissen worden speciaal voor jou gefileerd. Zo is netjes de huid eraf met minimaal verlies.

• Portioneren: Filets kunnen ook geportioneerd worden, zodat je direct de juiste stukken hebt. Vraag de visspecialist naar de mogelijkheden.

• Panklaar: Onze visspecialisten kunnen de vis pan klaar maken. Dit betekent dat onze rondvissen ontschubt en schoongemaakt kunnen worden. Onze platvissen kunnen worden ontveld. Hiermee zijn hele vissen gemakkelijk te bereiden en panklaar.

• Verpakken: Al onze verse vis wordt standaard luchtdicht en lekvrij verpakt in een speciaal alpermer folie die isolerend werkt. Wilt u uw vis liever gevacumeerd hebben? Vraag het de visspecialist.Verantwoorde vis

De beste visafdeling met verse, verantwoorde vis

Onze visafdelingen zijn een begrip in ondernemend Nederland. In onze 17 vestigingen vind je een ruim en veelzijdig aanbod van vis, schaal- en schelpdieren. Waar de vis ook vandaan komt, deze is altijd spartelvers én verantwoord gevangen. Bij onze visspecialisten staat kwaliteit voorop.

Onze vissers vissen duurzaam in antwoord op overbevissing en bijvangst. Om ook in de toekomst vis te kunnen blijven vangen, moet er voldoende volwassen vis zijn die zich kan voortplanten. In de vestiging herken je ons duurzaam gevangen vis aan het duurzaamheidskenmerk MSC.

Koopt u vis met dit keurmerk, dan zorg je samen met ons dat:

• de vispopulatie op orde blijft;
• de vangstmethode het milieu zoveel mogelijk ontziet;
• de bijvangst minimaal is.

Lees meer

 

Noordzeevis Scheveningen

Unieke samenwerking met stichting Noordzeevis uit Scheveningen 

Makro is een samenwerking aangegaan met stichting Noordzeevis om deze lekkere en duurzame vissoorten weer op de kaart te krijgen. De populairste vissen uit de Noordzee ken je waarschijnlijk wel: kabeljauw, schelvis en bijvoorbeeld de platvissen tarbot en tongschar.

Momenteel wordt 90% van de vissen uit de Noordzee nog geëxporteerd, maar als het aan Makro en de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen ligt komt hier snel verandering in. De Noordzeevis is namelijk een van de gezondste en duurzame vissoort ter wereld (en ook nog eens lekker!).

Lees het verhaal

Voor mijn klanten een prachtig stuk vis regelen. Zó van de afslag. Voor een vakidioot, zoals ik, is er niets mooiers.

Robert Dielissen
Visspecialist Makro Den Bosch

Oesters

Hoe kies je bij Makro de juiste oester?

Aan de buitenkant van de oesterschelp kun je niet zien wat voor soort oester erin zit. Hoe groot ze is en hoe ze zal smaken. Om je te helpen een juiste keuze te maken hebben wij een nieuw oesterconcept ontwikkeld.

Lees meer


Forellen

Forel uit Normandië

Gekweekte forel uit Normandië staat voor kwaliteit en duurzaamheid. De verschillende soorten forel worden opgekweekt volgens een zorgvuldig en duurzaam proces. De Franse forelsoorten krijgen biologisch verantwoorde voeding en groeien op zonder antibiotica en groeiversnellers.

Lees meer


Mosselen

De 7 misverstanden over mosselen

1. Mosselen die open zijn, niet meer gebruiken
2. Van mosselen eten stijgt het cholesterolgehalte
3. Mosselen eet je enkel in de maanden met een 'r'
4. Mosselen bewaar je in water om zand kwijt te raken

Lees meer