Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Vis

Verser dan vers

Niet iedereen weet dat, maar bij Makro hebben we onze eigen visinkopers. Die zitten in Scheveningen. Ze gaan van afslag naar afslag en kopen alleen verse vis met het hoogste kwaliteitskeurmerk. En ’s ochtends ingekocht, ligt die vis diezelfde dag al in de vestigingen. Voor de vis en schelp- en schaaldieren die van ver komen, zoals Hongkong, Viëtnam en de VS, werken onze inkopers samen met hun internationale Makro-collega’s en hele goede lokale inkopers. Dus ook daar krijgen we altijd het beste.

Het beste voor u, is ook goed voor ons

Misschien vind je me nu een opschepper, maar onze klanten zeggen het ook: ons assortiment is écht beter en uitgebreider. Zo’n 60 tot 80 soorten dagverse vis, zeven dagen per week. Nieuwe klanten weten niet wat ze zien de eerste keer. Bij Makro willen we ook de beste zijn op het gebied van vis. Jouw gasten komen er, hopen we, voor terug bij u. En je komt er weer voor terug bij ons. Zo werkt dat.

Veilingaankopen met een superscherpe prijs

Dagvers, een hoge omloopsnelheid en een hele goede mix van prijs en kwaliteit, daar zijn we altijd mee bezig. We draaien hier op de visafdeling bijna vol-continu. We hebben hele korte lijnen met inkopers, maar ook met onze klanten. Zo communiceren we bijna dagelijks onze veilingaankopen, de superscherp geprijsde 'catch of the day'.

Ons visassortiment


De beste visafdeling met verse, verantwoorde vis

Onze visafdelingen zijn een begrip in ondernemend Nederland. In onze 17 vestigingen vind je een ruim en veelzijdig aanbod van vis, schaal- en schelpdieren. Waar de vis ook vandaan komt, deze is altijd spartelvers én verantwoord gevangen. Bij onze visspecialisten staat kwaliteit voorop.

Verantwoorde vis

Onze vissers vissen duurzaam in antwoord op overbevissing en bijvangst. Om ook in de toekomst vis te kunnen blijven vangen, moet er voldoende volwassen vis zijn die zich kan voortplanten. In de vestiging herken je ons duurzaam gevangen vis aan het duurzaamheidskenmerk MSC. Koopt u vis met dit keurmerk, dan zorg je samen met ons dat:


  • de vispopulatie op orde blijft;
  • de vangstmethode het milieu zoveel mogelijk ontziet;
  • de bijvangst minimaal is.

schip

Voor mijn klanten een prachtig stuk vis regelen. Zó van de afslag. Voor een vakidioot, zoals ik, is er niets mooiers.

Robert Dielissen
Visspecialist Makro Den Bosch

Een beter leven, betere smaak

Maar het kan altijd nóg beter. Zo zitten we nu in een oesterproject met als doel het verder verbeteren van de omstandigheden en daarmee de kwaliteit. In het kort gaat het over minder oesters per m2. Daardoor haalt het beestje meer voeding uit het water en ontwikkelt meer smaak. Ook de keuze voor een specifieke zeebodem speelt mee. Het resultaat is een oester met nóg meer smaak. Dus als je de volgende keer oesters op de kaart zet...

Voor iedere smaak verse vis

Kwaliteit, versheid en het brede assortiment bewaken, daar heb ik mijn persoonlijke missie van gemaakt. Echt voor iedereen en elke smaak een lekker stuk verse vis. En die kunnen we ook voor je schoonmaken, fileren, portioneren en vacumeren. Je zegt het maar. Ook dat doet een vakidioot zoals ik met evenveel liefde en toewijding.


Robert Dielissen, visspecialist bij Makro Den Bosch

Verser dan vers: Scheveninger' Best

Kotters zijn vaak vier dagen achter elkaar op zee. Bijzonder is dus dat alleen vis van de laatste vangstdag in aanmerking komt voor Scheveninger'Best. Alleen deze vis krijgt een kwaliteitslabel in de kieuw en gaat aan boord in de helft kleinere kisten met vloeibaar ijs. Gisteren gevangen, vandaag in perfecte conditie bij Makro. Deze vis is echt dagvers en dat proef je.

Kwaliteit van schip tot schap

Ook onze andere vissen zijn vers. Over de hele wereld hebben wij eigen visplatforms die we dagelijks bezoeken om de beste vis te selecteren. Met de inkoper als intermediair tussen visser en horecaondernemer, zorgen we voor een zo kort mogelijke keten. Gevolg: de vis ligt spartelvers in het schap bij jouw vestiging.

Speciaal verzoek? Wij regelen het

Wij hebben dagelijks contact met onze inkopers, de visafslagen en de vissers. Dus als je een speciale bestelling wilt plaatsen, horen wij dat graag. Bestellingen voor 10:00 uur leveren wij de volgende dag af in jouw vestiging. Bij grootverbruik krijg je nog eens extra korting op de al scherpe prijzen.