Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Wijn & spijssuggesties

Welk type wijn serveer je bij een bepaald gerecht?

Een passende wijn kan de mooiste aanvulling zijn op elke gang van het menu. De juiste wijn selecteren bij een gerecht is een kunst. Onze wijn & spijssuggesties helpen je een eind op weg.


Avocado

Fris en droog:

Bordeaux de By Sauvignon Blanc

De smaak van Sauvignon Blanc onderscheidt zich door zijn groene, kruidige aroma’s. ‘Sauvignon Blanc’ laat zich letterlijk vertalen naar ‘Wilde witte’. De druif is een achternichtje van de Traminer met roots in Zuid-Frankrijk. Afhankelijk van de rijping van de wijn, herken je tonen van limoen tot aan zoete perzik. De kruiden en specerijen vormen de geheime sleutel tot het succes van een Sauvignon Blanc. Bordeaux de By Sauvignon Blanc heeft een bloemenneus met tonen van exotisch fruit. Vlezig en zijdeachtig in de mond, frisse en lichte dronk.


Spijssuggestie: Sauvignon Blanc laat zich uitstekend combineren met groene kruiden. Gerechten met peterselie, rozemarijn, basilicum, selderij, venkel of munt zijn smaken die mooi aansluiten. Zachte vis of wit vlees is een heerlijke combinatie bij deze Sauvignon Blanc.


Fruitig en rood

Fruitig en rood:

Domaine Wachau, Blauer Zweigelt

Het domein Wachau is een van de beste wittewijnproducenten in Oostenrijk. Rode wijnen van Wachau zijn bijzonder fris en fruitig. Deze wijn is medium robijnrood met heldere paarse reflexen. De neus is intens met fruit, tonen van frambozen, kersen en pittige bosgrond. In de mond is de rode wijn zacht elegant. De goede geïntegreerde zuren en de zachte tannines maken de wijn een heerlijke ervaring.


Spijssuggestie: deze wijn past bij een verscheidenheid aan gerechten; Van lichte vleesgerechten tot klassieke gebakjes. Ook bij een hartige hapjesplank komt deze wijn helemaal tot zijn recht.


Krachtig en rood

Krachtig en rood:

Tommasi Valpolicella Ripasso

Een intense robijnrode wereldwijn die vol, warm en rijk is met een heerlijke afdronk met een hint van amandelen. De wijn brengt smaaknotities van zwarte peper en scones van gepassioneerde druiven. “Ripasso” Deze wijn wordt alleen gemaakt in de jaren dat er een oogst wordt binnengehaald van superieure kwaliteit.


Spijssuggestie: door de volle, krachtige smaak is Tommasi Valpolicella Ripasso uitstekende keuze bij een gerecht met rood vlees. De zwoele wijn leent zich ook prima voor wit vlees en kazen.


Zoet

Zacht en zoet

Toro Albala Don PX

Don PX Gran Reserva heeft ongekend veel medailles en eervolle vermeldingen op zijn naam staan. Om maar niet te spreken van de hoge waardering van Wine Spectator. En terecht. Don PX Gran Reserva is het resultaat van een 25-jarige rijping van de Don PX Joven in vaten van Amerikaans eikenhout. Tijdens de rijping komt de wijn in contact kleine hoeveelheden lucht. Daarom is de Gran Reserva bijna gitzwart. Laat je verleiden door ongekende aroma’s van tabak, cacao, drop, rozemarijn, Arabische koffie, vanille, chocola, kaneel, perziken op siroop en stroop. En toch verrassend elegant en prachtig in balans.


Spijssuggestie: de smaaksensaties van de Don PX Gran Reserva maken het een ideale partner voor zowel chocolade en vruchtendesserts als voor (blauwe) kaas. Tip: koud serveren!