Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Wijn van het Jaar 2017

Header-wijn-van-het-jaar

Door Makro sommeliers geselecteerd als de beste keuze in 2017 voor op tafel.


Onze experts presenteren met trots: Bordeaux de By

Ieder jaar selecteren Makro wijnspecialisten zorgvuldig een van de beste wijngaarden om de Wijn van het Jaar te produceren. Onze partnerkeuze voor 2017 is Les Domaines Rollan de By, een onderscheiden merk Bordeaux bekend om zijn klassieke stijl, superieure kwaliteit en innovatieve aanpak. Makro EN Les Domaines Rollan de By hebben samen de Wijn van het Jaar gecreëerd: Le Bordeaux de By.


bernard
Bernard Filio de Raimond
Director Global Wine Management
METRO/Makro
jean-guyon
Jean Guyon
Eigenaar
Les Domaines Rollan de By
philippe-bappel
Philippe Bappel
Wijnproducent
Le Bordeaux de By

Selectieproces

Makro’s meest ervaren wijnexperts zoeken ieder jaar naar de Wijn van het Jaar die voldoet aan alle verwachtingen en eisen van Makro. Hierbij letten we op kwaliteit, smaak, prijs en duurzaamheid. Hieronder lees je meer over de stappen tijdens het selectieproces.

Selectieproces-desktop

Les Domaines Rollan de By: traditie ontmoet modernisme

les-domaines-rollan-de-by

Les Domaines Rollan de By heeft een moderne historie in een van de oudste Franse wijnregio’s: Bordeaux in zuidwest Frankrijk. De Bordeaux-regio heeft een rijke grond met kalksteen, klei en zand, mede door de aangrenzende Atlantische Oceaan en de Gironde. Deze bodem is uitermate geschikt voor druivenplanten.

Les Domaines Rollan de By biedt premium wijnen aan uit de Bordeaux-regio Médoc. Eigenaar Jean Guyon heeft zijn levensdroom vervuld toen hij startte met de wijngaard in 1989 en vandaag, na de opbouw van circa 200 hectares, zijn bedrijf produceert ongeveer een miljoen flessen per wijnoogst. De Wijn van het Jaar 2017 Le Bordeaux de By zit bomvol karakter en is bereid volgens meest traditionele wijnproductiemethodes van de Bordeaux.

Ontdek Bordeaux


Bordeaux: klassiek is nooit uit de mode.

le-bordeaux

De klassieke Bordeaux-regio is weer terug te zien in de laatste trends. Een aantal van de bekendste wijngaarden ter wereld liggen in de Bordeaux, bekend om haar eeuwenoude traditionele wijnproductie.

Ontdek Bordeaux