Zijn je gegevens nog up-to-date?

Controleer dit in MijnMakro

Wijn van het jaar 2018

Header-landingspage-woty2018-2

In 2018 hebben onze wijnkenners een wijn gevonden die perfect past bij de smaak van je klanten. Een op maat gemaakte wijn voor jouw zaak. Een unieke Spaanse wijn gemaakt van Garnache, een druivensoort die dit jaar zeer populair is.


Trots presenteren we de winnaar van dit jaar: "La Sastrería"


woty_teaser_300x350_red

ROOD

Karakter:

Intense kleuren van zwarte kersen met violette tonen komen samen in deze wijn met een aantrekkelijk voorkomen. Complexe neus met aromatisch rijp rood en donker fruit. Op het smaakpalet vertoont de wijn een krachtspektakel van fruit, perfect in balans en vol in de mond. Longe afdronk.

 

Vinificatie:

Pre-fermentatie koude maceratie van 4 dagen op 9°C. Fermentatie geschiedt op een temperatuur van 28°C. De wijn is drie maanden gerijpt in eikenhouten vaten.


Food pairing:

Geroosterd vlees en rijkgevulde salades.


woty_teaser_300x350_rose

ROSÉ

Karakter:

Heldere aardbeikleur. De neus bestaat uit intense aroma's van rood fruit bloemige tonen en hints van karamel. In de mond is de wijn vol, fruitig en goed evenwichtig. Lange afdronk gedomineerd door aromatisch rood fruit.

 Vinificatie:

De most werd afgenomen na huidcontact van 16 uur. De gisting vond plaats in afgekapte conische roestvrijstalen tanks bij een temperatuur tussen 16 en 18 ° C.

 

Food pairing:

Rijstgerechten, blauwe en witte vis, Spaanse tapas, risotto van paddenstoelen of paddenstoelen.


woty_teaser_300x350_white

WIT

Karakter:

Bleekgeel met groene tonen die deze jonge wijn kenmerken. De neus is puur met intense aroma's van verse abrikoos, ananas en limoen. In de mond is de wijn heerlijk fruitig met een uitstekende balans in aciditeit. Mondvullend, helder en verfrissend.


 

Vinificatie:

De most werd verwijderd na 18 uur koude maceratie op 9°C met de schil. Fermentatie vond plaats bij temperaturen tussen 15 - 18°C.

 

Food pairing:

Risotto, zalm en tonijntartaar, gegrilde heilbot, geitenkaassalade, gefrituurde calamares en zeevruchten. Over La Sastrería


woty_winery

La Sastrería, 100% Garnacha druiven

Voor 2018 vonden we onze perfecte wijn in Spanje. De door ons geselecteerde wijngaarde creëerde een exclusieve lijn voor Makro genaamd La Sastrería, oftewel ‘De Kleermaker;. De wijnen zijn gemaakt van Garnacha druiven, een soort dat momenteel erg in trek is. Deze exclusieve lijn bestaat uit drie soorten wijn, namelijk: rood, wit, rosé.

Een wijn op maat gemaakt voor Makro

Cariñena is een van de oudste wijnbouwgebieden in Spanje. Tijdens de Middeleeuwen speelde wijnbouw al een belangrijke rol, zo een 50% van het gebied bestond uit wijngaarden. Veel van de huidige wijngaarden hier zijn ouder dan 50 jaar en hebben de nodige expertise in huis. De regio heeft wereldwijd dan ook een uitstekende reputatie voor zijn wijnen. Dit heeft naast de geschiedenis ook te maken met de goede ligging van het gebied. Zo bestaat het gebied veel uit losse en rotsachtige bodems die het water goed vasthouden. Het heeft daarbij een goede geografische ligging met hoogtes tussen de 500-800 meter. Verder heerst in deze regio ook het ideale klimaat voor Garnacha druiven. Het heeft een landklimaat met een mediterrane invloeden en vermengd met extreme temperaturen: hete zomers en koude winters, groot verschil tussen dag en nacht temperatuur, kans op grote droogte. Grootste 'bedreiging' in het gebied is de kans op een koude en droge constante wind genaamd Cierzo, ook wel de Spaanse versie van de Mistral. Deze kan zijn impact hebben op de uiteindelijke omvang van de oogst.woty_pouring_wine

Ontdek meer over La Sastrería

NACHO LÁZARO
“Succes is de volledige erkenning van de kwaliteit, prijs en ervaring van je fles wijn door de klanten.”
Wijn van het jaar 2017

Ieder jaar selecteren Makro wijnspecialisten zorgvuldig een van de beste wijngaarden om de Wijn van het Jaar te produceren. Onze partnerkeuze voor 2017 is Les Domaines Rollan de By, een onderscheiden merk Bordeaux bekend om zijn klassieke stijl, superieure kwaliteit en innovatieve aanpak.


Meer informatie


Wijn van het jaar 2017