Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Culinaire perfectie – Bocuse d’Or wereldfinale in Lyon 2015

27 en 28 januari was het zover. Werelds meest prestigieuze kookwedstrijd, Bocuse d’Or 2015, vond plaats in Lyon. De meest talentvolle, jonge chefs uit 24 verschillende landen hadden hun ’Road to Lyon’ afgelegd en stonden afgelopen dinsdag en woensdag onder gezonde spanning 5,35 uur in de keuken om een allerbeste prestatie te leveren en hun gerechten aan de felbegeerde jury te laten proeven.

Bocuse d’Or 2015, een waanzinnige kookwedstrijd, waar de sfeer zo bijzonder is, de finalisten zo gefocust zijn, waar maandenlang training in zit. Een en al spanning, discipline, perfectie. Een wedstrijd om niet te vergeten. 

Team NL

Jan Smink, onze Nederlandse finalist, heeft met zijn team, Lars Aukema, Rogier Peeters en coach Leendert Klaassens een geweldige prestatie geleverd. Na een valse start – Lars blesseerde zijn hand twee weken voor de finale, waardoor Rogier zijn plek als commis verving – heeft het team uitstekend gepresteerd. Ongekende perfectie, van zowel de chefs als de coaches. Er waren geen woorden nodig tussen Jan en zijn commis Rogier. Lars en Leendert had hier alles onder controle. En dat bleek. Na 5,35 uur presenteerde de heren hun gerechten. Ze wisten de jury te verrassen door het skelet van parelhoender op de schaal te presenteren.

news-bocuse_d_or-2011-affiche

Uitslag Bocuse d'Or 2015

Het doel van Jan en zijn team was om in de Top 10 te eindigen. Een heel ambitieus doel. Maar het is gelukt! Nederland heeft een geweldige prestatie neergezet en is hiermee op de 9e plek geëindigd. De 9e, van de hele wereld!

1. Noorwegen
2. Verenigde Staten
3. Zweden
4. Finland
5. Japan
6. Denemarken
7. Frankrijk
8. IJsland
9. Nederland
10. Groot-Brittannië
11. Duitsland
12. Australië
13. Hongarije
14. Estland
15. Argentinië
16. Zwitserland
17. Singapore
18. Zuid-Korea
19. Marokko
20. Maleisië
21. Canada
22. Chili
23. Spanje
24. Guatemala

 


 

bocuse-finale-2015-middle
Fotografie: Copyright Le Fotographe

Nederlandse finale 2015 – Gastvrij Rotterdam

Vanaf het voorjaar van 2015 vinden er voorrondes plaats voor de Nederlandse Bocuse d’Or finale. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk talenten de kans te geven zich voor de Nederlandse finale te kwalificeren. De Nederlandse finale vindt plaats tijdens de Horeca beurs Gastvrij in Rotterdam. Hier zal Makro wederom present zijn.

Europese finale Budapest 2016

Om ons weer te kwalificeren voor de wereldfinale in 2017, dient Nederland eerst door de Europese finale te komen. Deze vindt plaats in Budapest volgend jaar. Wie hier gaat schitteren is tot dusver nog niet bekend. Maar houd de berichten goed in de gaten..

Makro en Bocuse d’Or Nederland: beproefd partnerschap

Nederland en de rest van de wereld enthousiasmeren voor gastronomie. Dat is het gemeenschappelijke doel van Bocuse d’Or Nederland en hoofdsponsor Makro. Sinds 2012 werken zij samen aan culinair succes. (Lees verder…)

Sfeerimpressie Bocuse d’Or

Nederlandse finalist Jan Smink

In de keuken moet alles kloppen. Zeker als je in de wereldfinale staat van de Bocuse d’Or. Jan Smink en Lars Aukema laten daarom niets aan het toeval over.
In hun speciale trainingskeuken in Wolvega vertellen ze al kokend over hun voorbereiding. “Alle details tellen mee.” (Lees verder...)