Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Bocuse d'Or

Inschrijving voorrondes.

De inschrijving voor de voorrondes van de meest prestigieuze kookwedstrijd is geopend. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft besloten dat er maximaal 10 kandidaten daadwerkelijk hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de voorronde in het Innovation Center van FrieslandCampina in Wageningen. De datum voor de voorronde is nog niet vastgelegd, maar wordt gehouden op maandag 27 mei, 3 of 17 juni 2019. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 31 maart 2019 via het aanmeldingsformulier.


De best presterende kandidaten in de voorronde gaan door naar de Nederlandse finale die op maandag 23 september 2019 tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam wordt gehouden. De winnaar van de Nederlandse finale plaatst zich voor de Europese finale in Tallinn (Estland) in 2020.


Bocuse d’Or

Ook wel de Olympische Spelen van de gastronomie genoemd. Het evenement werd in 1987 gecreëerd door Paul Bocuse, een van de beroemdste chef-koks ooit. Hij gebruikte regels van het grootste sportevenement om de Bocuse d’Or te maken tot een sensationele wedstrijd in de gastronomie. In wezen is de Bocuse d’Or een kookwedstrijd waarbij deelnemers binnen een gezette tijd een gerecht moeten maken. Maar het niveau maakt deze strijd tot topsport. Eerst strijden 20 teams uit Europa op 11 – 12 juni in Turijn om de titel. De 10 beste teams zullen daarna ook nog doorgaan om in januari 2019 in Lyon te strijden om de wereldtitel.


De weg naar Bocuse d’Or 2018
Makro geeft Horeca professionals en foodliefhebbers met de mini-serie ‘De weg naar Bocuse d’Or 2018’ de unieke kans om te zien hoe chef Lars Drost en commis Mike Klaassen zich voorbereiden op de Europese finale van Bocuse d’Or. De 4-delige mini-serie neemt je mee in de wereld van passie, perfectie en competitie.


Team NL 2018 met Jan Smink als coach
Namens Nederland zullen Lars Dorst (winnaar Nederlandse Bocuse d’Or 2018) en zijn commis Mike Klaassen (beiden werkzaam bij Ciel Bleu**) meedoen aan Bocuse d’Or Europa. Zij staan onder leiding van coach Jan Smink (chef-kok en oud-deelnemer Bocuse d’Or). Lars en Mike behoren met respectievelijk 25 en 19 jaar tot een van de jongste deelnemende teams tijdens dit evenement. Als partner van het Nederlandse Bocuse d’Or team vindt Makro het belangrijk om Mike en Lars hierbij zo goed mogelijk te helpen en ondersteunen. Zo kunnen ze gebruik maken van het uitgebreide Makro-assortiment om hun gerecht tot in de puntjes te bereiden.


In de eerste aflevering geven Lars en Mike een kijkje in hun werk bij Ciel Bleu**, vertellen ze over hun passies en drijfveren en welke uitdagingen ze daarin zijn tegen gekomen.


Al maanden staat het leven van Lars en Mike in het teken van trainen. Hoe bereiden Lars en Mike zich voor op deze prestigieuze wedstrijd.In de week voor de Europese finale in Turijn is het tijd om de 'puntjes op de i' te zetten. Loopt alles volgens het strakke tijdschema?


Na maanden lang trainen en voorbereiden is het zo ver, de Europese finale van Bocuse d’Or. In deze laatste aflevering van ‘De weg naar Bocuse d’Or’, nemen wij jullie mee naar Turijn