Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Bocuse d'Or

Deelnemers Nederlandse finale Bocuse d’Or bekend

De voorrondes zitten erop en de wildcard is gegeven! Op maandag 27 mei jl. zijn in het FrieslandCampina Innovation Center in Wageningen 4 kandidaten geselecteerd voor de Nederlandse finale, die plaats zal vinden op de horecavak-beurs Gastvrij Rotterdam op maandag 23 september a.s. Er deden 10 genomineerden mee. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft op 7 juni ook nog één wildcard uitgeven. Deze vijfde finalist is SVH Meesterkok Menno Post.


De 5 finalisten zijn:

finalisten-desktop

De gerechten: stuk voor stuk plaatjes!

Onder het toeziend oog van een kritische vakjury – de 3 SVH Meesterkoks Marco Poldervaart, Pascal Jalhay en Marcel de Leeuw en namens FrieslandCampina André van Dongen - werd met vooraf bepaalde, verplichte ingrediënten en een blackbox met seizoensgroenten van Makro gewerkt aan wedstrijdwaardige gerechten. Tijd: exact 1 uur en 25 minuten.

finalisten-desktop-gerechten

Nederlandse finale Gastvrij Rotterdam

De imposante jury in Rotterdam zal - onder leiding van SVH Meesterkok Soenil Bahadoer, de nieuwe voorzitter van Bocuse d’Or Nederland - bestaan uit een groot aantal SVH Meesterkoks en sterrenchefs.

Makro: partner van Bocuse d’Or

Onze internationale samenwerking met Bocuse d’Or dateert al uit 2005, toen onze Franse collega’s in het thuisland als sponsor tekenden. Als partner van het Nederlandse Bocuse d’Or team en supporter van culinaire talenten, steunt Makro Nederland de finalisten in hun succes, met ingrediënten en trainingen. Met ons uitgebreide en kwalitatieve food assortiment, specialisme in vers, jarenlange ervaring in het horeca-vak en natuurlijk onze passie voor eten, een niet meer dan logische keuze!

Europese finale in Tallinn – Wereldfinale in Lyon

De winnaar van de Nederlandse finale plaatst zich voor de Europese finale in Tallinn (Estland) in juni 2020. In navol-ging van chef Lars Drost (Ciel Blue**) en commis Mike Klaassen (Ciel Blue**), die onder begeleiding van Jan Smink (De Librije***) in juni 2018 Nederland vertegenwoordigden. 20 deelnemende teams strijden daar om de Europese titel en de 10 beste gaan door voor de wereldtitel Bocuse d’Or 2021 in het Franse Lyon.

Bocuse d’Or

Ook wel de Olympische Spelen van de gastronomie genoemd. Het evenement werd in 1987 gecreëerd door Paul Bocuse, een van de beroemdste chef-koks ooit. Hij gebruikte regels van het grootste sportevenement om de Bocuse d’Or te maken tot een sensationele wedstrijd in de gastronomie. In wezen is de Bocuse d’Or een kookwedstrijd waarbij deelnemers binnen een gezette tijd een gerecht moeten maken. Maar het hoge niveau maakt deze strijd tot topsport.

Terugblik Bocuse d’Or 2018

Met de mini-serie ‘de weg naar Bocuse d’Or 2018 kun je als horeca-professional en foodliefhebber zien hoe chef Lars Drost en commis Mike Klaassen zich voorbereidden op de Europese finale van Bocuse d’Or 2018. Deze 4-delige mini-serie van Makro neemt je mee in de wereld van passie, perfectie en competitie. Leuk om terug te zien!In de eerste aflevering geven Lars en Mike een kijkje in hun werk bij Ciel Bleu**, vertellen ze over hun passies en drijfveren en welke uitdagingen ze daarin zijn tegen gekomen.


Al maanden staat het leven van Lars en Mike in het teken van trainen. Hoe bereiden Lars en Mike zich voor op deze prestigieuze wedstrijd.In de week voor de Europese finale in Turijn is het tijd om de 'puntjes op de i' te zetten. Loopt alles volgens het strakke tijdschema?


Na maanden lang trainen en voorbereiden is het zo ver, de Europese finale van Bocuse d’Or 2018. In deze laatste aflevering van ‘De weg naar Bocuse d’Or’ nemen wij jullie mee naar Turijn.