Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Chocolademouse

chocolademousse

Dit heb je nodig: (per portie)

100 g chocolademousse, spuitzak
0,1 stuk ananas
20 ml kokosmelk
5 ml honing
2 g dragon
30 ml slagroom gezoet
10 g filodeeg
2 g poedersuiker
3 g roomboter
1 g chilipeper

Zo maak je het:

  1. Besmeer filodeeg met gesmolten boter en bestrooi met poedersuiker.
  2. Snijd in stroken en bak in een oven af op 190°C tot de suiker carameliseerd.
  3. Sla slagroom stijf samen met gesneden dragon.
  4. Maak de ananas schoon en snijd deze zonder hart in partjes.
  5. Bak de ananas met honing en blus af met kokosmelk en haal de ananas uit de pan.
  6. Voeg chilipeper en zout toe naar smaak.
  7. Laat de saus indikken of bind af met maïzena.
  8. Doe de ananas samen met de dragonslagroom en chocolademousse op het bord.
  9. Schep de saus erbij en maak af met een krokante filostrook.

Maximaliseer je winst

100 gram Horeca Select chocolademousse, spuitzak € 0,72
0,1 stuk ananas € 0,20
20 ml kokosmelk € 0,05
5 ml Horeca Select honing € 0,03
2 gram dragon € 0,14
30 ml Horeca Select slagroom gezoet € 0,11
10 gram filodeeg € 0,07
2 gram poedersuiker € 0,01
3 gram Horeca Select roomboter € 0,02
1 gram chilipeper € 0,02
Totaal € 1,37

Berekening gebaseerd op Makro verkoopprijzen van 18-12-2013

Gerookte zalm met avocadomousse

gerookte-zalm-met-avocadomousse

Dit heb je nodig: (voor 10 porties)

Avocadomouse
2 stuks avocado
100 g crème fraiche
1 dl olijfolie

sap van een halve citroen
peper&zout naar wens

Gerookte zalm
90 g gerookte zalm lang gesneden
30 g avocadomousse (bereiding hieronder)
20 g tomaat mini

5 g blette rouge
1 g atsina blaadjes
40 g gele biet, rauw

Zo maak je het:

Avocadomouse:
  1. Schil de rijpe avocado’s en verwijder de pit.
  2. Meng alle ingrediënten en maak tot een fijne emulsie in een keukenmachine.

Gerookte zalm
  1. Kook de gele biet in water met zout in ca. 1 uur gaar.
  2. Schil de biet en snijd in parten.
  3. Snijd de tomaatjes doormidden en droog deze in een oven op 80°C tot ze droog zijn.
  4. Doe de avocadomousse en zalm op het bord.
  5. Steek hiertussen de biet en blaadjes blette.
  6. Maak af met iets gekraakte peper uit de molen en Atsina blaadjes.

Maximaliseer je winst

90 gram Horeca Select gerookte zalm lang gesneden € 2,32
30 gram avocadomousse (recept) € 0,37
20 gram San Marzano tomaat mini € 0,20
5 gram blette rouge € 0,07
1 gram atsina blaadjes € 0,13
40 gram gele biet, rauw € 0,08
Totaal € 3,17

Berekening gebaseerd op Makro verkoopprijzen van 18-12-2013


Kabeljauwhaasje met ravioli

kabeljauwhaasje

Dit heb je nodig: (per portie)

180 g verse kabeljauwhaas zonder huid
90 g ravioli gigante artisjok
125 g (zoetzure) gele wortel
0,5 dl jus d’orange
20 g roomboterboter
0,25 dl olijfolie
0,5 g venkelpoeder
0,5 g korianderpoeder
0,5 g gebroken peper

Zo maak je het:

  • Dep de kabeljauwhaasjes droog en bestrooi met een mengsel van venkelpoeder, korianderpoeder, peper en zeezout.
  • Leg de vis met een klontje boter op een ovenschaal en zet in de oven (140°C) en laat de kabeljauw garen tot de lamellen van de vis zich iets scheiden.
  • Kook de Horeca Select ravioli 3 minuten in water met zout en een scheutje olijfolie. Laat de ravioli goed uitlekken.
  • Schil de gele wortel en snijd in stukjes van ca. 2 cm., meng met zout, peper en een scheutje olijfolie.
  • Doe de wortelstukjes in een ovenschaal en zet in de oven (180°C) voor 15 minuten.
  • Kook de jus d’orange in en meng met de wortel.
  • Serveer de ravioli met de kabeljauw en wortel en besprenkel met olijfolie.

Zo maak je het:

180 gram verse kabeljauwhaas zonder huid € 3,05
90 gram (3 stuks) Horeca Select ravioli gigante artisjok € 1,20
125 gram (zoetzure) gele wortel € 0,24
0,5 dl Aro jus d’orange € 0,11
20 gram Horeca Select roomboterboter € 0,12
0,25 dl Fine Food olijfolie € 0,12
0,5 gram Horeca Select venkelpoeder € 0,01
0,5 gram Horeca Select korianderpoeder € 0,01
0,5 gram Horeca Select gebroken peper € 0,01
Totaal € 4,87

Berekening gebaseerd op Makro verkoopprijzen van 18-12-2013


Gestoofde kalfswang

gestoofde-kalfswang

Dit heb je nodig: (voor 6 personen)

Basis:
1 kg kalfswangen vacuüm
200 g gesnipperde ui
10 g tijm
5 g rozemarijn
200 ml witte wijn

10 g knoflook
200 ml jus de veau
3 g venkelpoeder
100 ml rode port
Afwerking:
180 g gestoofde kalfswang
30 g prei
30 g bospeen
20 g knolselderij

80 g bospaddestoelen
30 g serrano ham
2 gram provencaalse kruiden

Zo maak je het:

Basis:
  1. Haal eventuele grote vliezen van de kalfswangen af.
  2. Zout en peper de kalfswangen, bloem licht en bak snel aan.
  3. Doe gesneden ui, tijm, rozemarijn, rode port, witte wijn, venkelzaad, knoflook en jus de veau erbij en vul aan met water tot vlees net onder staat.
  4. Dek goed af en laat op lage temperatuur (niet hoger dan 80°C) gaar worden. Dit duurt 3 tot 4 uur.
  5. Haal het vlees uit de pan als het helemaal gaar is en zeer mals.
  6. Zeef de saus en kook deze, indien nodig, nog iets in.

Afwerking:
  1. Kook de Horeca Select tortellone in water met zout en olie ca. 6 minuten.
  2. Schep de tortellone uit het water en laat goed uitlekken.
  3. Bak dunne plakken Horeca Select Serrano ham krokant.
  4. Snijd de groentes in fijne brunoise.
  5. Kook de groente met Provencaalse kruiden beetgaar, in kalfssaus.
  6. Serveer de tortellone samen met de kalfswang, Serrano ham en provencaalse saus met groente.

Maximaliseer je winst

180 gram gestoofde kalfswang € 3,35
30 gram prei € 0,05
30 gram bospeen € 0,07
20 gram knolselderij € 0,05
80 gram (3 stuks) Horeca Select tortellone bospaddestoelen, truffel € 1,20
30 gram (2 plakken) Horeca Select gesneden serrano ham € 0,56
2 gram Horeca Select provencaalse kruiden € 0,01
Totaal € 5,29

Berekening gebaseerd op Makro verkoopprijzen van 18-12-2013