Aspergerolletjes met Spaanse ham en hollandaisesaus

aspergerolletjes-met-hollandaise-2

Ingrediënten (voor 1 portie)

Voor de hollandaisesaus:

250 g witte asperges 20-28 mm
2 plakjes El Castillo serranoham
1/4 el kervel


1 eierdooier large
25 g geklaarde boter
Citroensap van 1/2 citroen
1 g Muntok peperkorrel wit
1 g La Baleine fleur de sel de Camargue

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges. Snij ze op gelijke lengte. Kook of stoom ze beetgaar.
  2. Laat ze wat opdrogen op een propere keukenhanddoek. Rol ze per drie in een plakje ham. Verdeel de rolletjes over de borden.
  3. Klop de eierdooier met het citroensap en 1 eetlepel koud water los in een pannetje. Zet het pannetje in een warmwaterbad en klop stevig op tot de saus begint te schuimen en een beetje bindt.
  4. Haal uit het warmwaterbad en schenk er in een straaltje de geklaarde boter bij.
  5. Breng op smaak met peper en zout, eventueel nog iets meer citroensap.
  6. Lepel de hollandaisesaus over de aspergerolletjes. Werk af met gehakte kervel. Serveer meteen.
  7. Lekker met gestoomde nieuwe aardappeltjes.