Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Mediterrane recepten

Tagliatelle con melanzane e tonno

Een van oorsprong Siciliaans gerecht, maar restaurant l’Ozio geeft hier een bijzondere twist aan. De regel in de Italiaanse keuken is: vis gaat niet samen met kaas. Juist een reden voor l’Ozio om dit wel teproberen. Zij introduceerden vorig jaar zomer het recept tagliatelle metaubergine en tonijn en een topping van gedroogde ricotta. Het bleek een waarsucces te zijn. Reden voor hen om het dit jaar weer op het menu te zetten.


Ingrediënten per portie


100 gram verse pasta (zonder eieren)
100 gram tonijn
80 gram aubergine 
80 gram verse cherry tomaten
Horeca Select tomaten passata 
Kleine rode peper
1 teen knoflook 
Arachide olie
Extra vergine olijfolie
Verse basilicum
Gedroogde ricotta


Bereiding

  • Snijd de tonijn en aubergine in blokjes van 1 cm 
  • Bewaar de schillen van de aurbergine en snijd dezejulienne
  • ​Haal de aubergineblokjes door de bloem
  • Frituur deze kort in de arachide olie
  • Laat uitlekken op keukenpapier
  • Snijd de cherry tomaten door de helft
  • Voeg extra vergine olijfolie toe in een koekenpan
  • Bak de knoflook met de rode peper en de cherry tomatenkort
  • Voeg de tonijn toe en bak deze kort mee
  • Voeg de gefrituurde aubergine toe
  • Voeg om het smeuïg te maken 1 tot 2 eetlepels tomatenpassata toe en wat zout naar smaak
  • Kook ondertussen de verse pasta 
  • Doe de pasta in de koekenpan met de saus
  • Besprenkel met olijfolie en sauteer
  • Frituur de schillen van de aubergine, deze dienen terdecoratie.
  • Dien het gerecht op en garneer met verse basilicum engedroogde ricotta
 
Tip! Varieer met vis en probeer in plaats van tonijn eens verse ansjovis.