Rundvlees met coquilles Saint-Jacques en zwarte truffel

Rundvlees-hero

Ingrediënten (voor 4 personen)

200 g rundvlees
8 coquilles
1 bosje waterkers
250 g aardpeer
1 dl room
1 dl olijfolie
malto-poeder
1 grote aardappel
truffel

Bereidingswijze

Schil de aardpeer en kook hem in de room. Mix tot u een niet al te dikke puree krijgt. Kook de waterkers gedurende 1 minuut. Laat uitlekken en maak er vervolgens een puree van, op smaak gebracht met enkele druppels olijfolie, zout en peper.

Snijd de aardappel fijn, besprenkel met wat olie en zet het 20 minuten in de oven op 140°. Maak 1/2 dl olijfolie droog met de malto. Hak het rundvlees met het mes en breng op smaak met zout, peper, olijfolie en 5 plakjes fijngehakte truffel. Snijd coquilles Saint-Jacques door drieën in de lengte, kruid ze met olijfolie, fleur de sel en peper.

Leg een plakje truffel tussen elk plakje coquille en leg de 3 reepjes op elkaar.