Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Verantwoord alcohol schenken en serveren

aan-bar
pakket

Waarom is 't belangrijk voor jouw zaak?

Schenk Verstandig is een campagne die ondernemers wil ondersteunen met het verantwoord schenken en verkopen van alcohol.
  • We weten allemaal dat zaken doen alsmaar uitdagender wordt. Onze ervaring als partner van retailers en horeca ondernemingen is dat het verantwoord alcohol schenken en verkopen grote voordelen met zich mee kan brengen. Dit kan worden bereikt door een goede mix van opleiding & voorlichting voor de medewerkers. En omdat dit zo belangrijk is, willen wij - Diageo en Makro - u hier graag een helpende hand bij aanbieden.
  • Daarom hebben we met Schenk Verstandig een tool ontwikkeld die dat de meest recente kennis en expertise op het gebied van het verantwoord schenken en verkopen van alcohol bundelt.

Wat kunt je in het Schenk Verstandig pakket vinden?

  • Een 'Schenk Verstandig' trainings-DVD, waarin door middel van verschillende scenario’s wordt uitgewerkt hoe in diverse situaties te handelen, inclusief een help card;
  • Voorbeelden van verantwoord schenken en verkopen van alcohol;
  • Een kort en bondig geschreven flyer, om snel en efficiënt door te lezen op nuttige informatie en geheugensteuntjes.

Welk voordeel haal je uit Schenk Verstandig

Het is onze insteek om met de Schenk Verstandig aanpak te ondersteunen in het verbeteren van de klantervaring, de reputatie en daarmee het resultaat van jouw onderneming.


Lees meer

Handhaving van de wettelijke leeftijd voor alcohol consumptie

De wet schrijft voor dat het, in geval van twijfel, verplicht is om na te gaan of jouw klant de wettelijke leeftijd van 18 jaar heeft bereikt om alcohol te kopen.


Lees meer

Het rijden onder invloed tegen te gaan

Drinken en rijden gaan niet samen. Informeer zo nodig hoe klanten na een avondje stappen naar huis zullen gaan. Wijs klanten op de gevaren van het rijden onder invloed.

Lees meer

Het scheppen van de juiste ambiance

Wat kan je doen om medewerkers zo goed mogelijk voor te bereiden


Lees meer