Het rijden onder invloed tegen gaan

Drinken en rijden gaan niet samen. Informeer zo nodig hoe klanten na een avondje stappen naar huis zullen gaan. Wijs klanten op de gevaren van het rijden onder invloed.

De BOB promoten:

Neem een actieve rol in het promoten van de BOB - 100% BOB = 0% op. Het kan heel effectief zijn om het gesprek aan te gaan door te vragen wie in de groep BOB is. Het is nog leuker om deze persoon dan ook even speciale aandacht te geven en in de bloemetjes te zetten.

Hierbij nog een paar ideeën om klanten te motiveren om een BOB te kiezen of te zijn, en om eraan te herinneren dat rijden en alcohol niet samen gaan:

  • Zorg voor lekkere alcoholvrije cocktails of frisdrank voor volwassenen.
  • Maak veelvuldig gebruik van communicatie om BOB te promoten, en rijden onder invloed af te raden in jouw winkel of horeca onderneming.
  • Schenk op bepaalde tijdstippen tegen gereduceerde prijs of zelfs gratis frisdrank als ludieke actie.

Help jouw klanten om de juiste beslissing te nemen door:

  • Veel gebruik te maken van communicatie materialen met tips voor verantwoord alcoholgebruik: denk bijvoorbeeld aan toiletstickers, posters, flyers, enz. om klanten eraan te helpen herinneren dat rijden en alcohol niet samen gaan.
  • Klanten te informeren over de mogelijkheden qua taxi en openbaar vervoer in de buurt.
  • Eventueel afspraken te maken met lokale taxibedrijven en de contactgegevens van deze bedrijven, zoals telefoonnummers, op te hangen of bij de hand hebben.