Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Groene en witte asperges met polenta, kwartelei en Hollandaise saus

asperges940x200

Groene en witte asperges

voor 4 personen

Porties 0
Moeilijkheidsgraad
Totaal 65 min

Ingrediënten

 • Hollandaise saus
 • ½ dl witte wijnazijn
 • 5 st peperkorrels
 • ½ st ui, fijngesneden
 • 1 st laurierblad
 • 4 st eidooier
 • 200 g boter op kamertemperatuur
 • 3 el bieslook
 • 32 st witte asperges, geschild
 • ½ t citroen, sap
 • 2 el olijfolie
 • 12 st kwartelei
 • enkele blaadjes sla
 • 100 g ongekookte polenta
 • 1 st laurierblad
 • 270 ml water
 • 25 g boter
 • zout en peper
 • 16 t groene asperges, houten uiteinde verwijderd

Bereiding

Breng in een pan het water met laurier en zout naar smaak aan de kook. Voeg, al kloppend, de polenta toe en blijf 40-45 minuten roeren op laag vuur tot de polenta gaar is. Doe de polenta in een schaal en laat afkoelen en opstijven. Doe de asperges in een pan en voeg water toe tot de asperges net onderstaan. Voeg sap van ½ citroen toe en zout naar smaak. Breng aan de kook, laat 4 minuten koken, voeg de groene asperges toe en laat nog 1 minuut koken. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren met een deksel op de pan.

Hollandaise saus
Breng ½ dl water met azijn, peperkorrels, ui en laurier aan de kook en laat tot de helft inkoken. Klop de eidooiers in een kom los en voeg al kloppend de vloeistof in gedeelten eraan toe. Plaats de kom in een pan met water dat tegen de kook aan wordt gehouden en laat het eiermengsel al kloppend binden. Neem de kom uit de pan en klop langzaam de boter in kleine stukjes door de saus. Blijf kloppen tot de saus glanzend is en meng de bieslook door de saus. Snijd de polenta in plakken en bak deze aan beide kanten goudbruin in een koekenpan met olijfolie. Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de kwarteleitjes. Serveer de kwarteleitjes op de gebakken polenta met wat sla. Leg hierbij de asperges en schep hierover wat Hollandaise saus.