Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Briochetoast met pancetta & kwartelei

briochetoast940x200

Briochetoast

voor 4 personen

Porties 0
Moeilijkheidsgraad
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • klein bosje (10 g) basilicum, fijngehakt
  • 6 el ricotta
  • 4 sneetjes briochebrood
  • 4 kwarteleitjes
  • 8 plakjes pancetta

Bereiding

Meng de basilicum door de ricotta. Halveer het briochebrood diagonaal en rooster ze goudbruin. Besmeer ze met de basilicumricotta. Bak ondertussen de pancetta uit in een droge antiaanbakpan tot deze krokant is. Leg steeds twee driehoekjes briochetoast op een bord en verdeel er de pancetta over. Bak de kwarteleitjes tot het eiwit gestold is en de dooier nog zacht. Leg voorzichtig een gebakken eitje op elk bord en bestrooi met peper en eventueel zout.

Variatie: liever geen vlees? Je kunt de pancetta vervangen door plakjes gerookte zalm of avocado

Tip: voor een snelle versie vervang je de basilicumricotta door gezouten roomboter